Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Gabric Media EKO AKCIJA NA BRAČU: S metlom u ruci za planet povuci

EKO AKCIJA NA BRAČU: S metlom u ruci za planet povuci

Čistile su se plaže i podmorje

U Selcima na Braču u organizaciji općinske Turističke zajednice uz suradnju Ronilačkog kluba Puntar iz Splita i Udruge Sv. Martin iz Sumartina održana je velika akcija čišćenja podmorja i plaža pod nazivom 'S metlom u ruci za planet povuci'.

Akciji se pridružilo i preko 50 volontera, djece i odraslih uklanjajući smeće s lokalnih plaža i uvala i sadeći cvijeće, a 15-ak ronioca je  iz podmorja uvala Sumartin i Radonja izvadilo sve ono čemu nije mjesto na morskom dnu. Našlo se tu kamionskih guma, raznih komada metala, plastičnih vrećica, staklenih boca, dijelova brodskih motora i raznog drugog otpada.

Osim doprinosa uređenju okoliša i uklanjanja otpada s morskog dna i plaža posebno se željelo podignuti svijest najmlađih članova društva o važnosti očuvanja prirode i educirati ih o prihvatljivim ponašanjima koja doprinose očuvanju planeta. Sa roditeljima svojim ručicama su jednako važno pridonijeli akciji i sakupili puno smeća.

Vaša reakcija na temu