Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTOGALERIJA Ronioci čistili podmorje Drvenika Velikog

FOTOGALERIJA Ronioci čistili podmorje Drvenika Velikog

Akcija se održala u subotu

Udruga podvodnih aktivnosti Rostrum iz Splita je u subotu  održala četvrtu tradicionalnu akciju čišćenja podmorja 'Drvenik Veli 2024' kojom se nastavilo sa sustavnim čišćenjem podmorja otoka Drvenika Velog.

Akcija je započela u 13.00 sati te je nakon dva sata ronjenja s morskog dna izvađeno oko 7 metara kubnih otpada s dvije lokacije, u luci Drvenika Velog i s Krknjaša.

U velikoj ekološkoj akciji ove je godine sudjelovao rekordan broj od 52 ronioca, koje su činili članovi UPA Rostrum, PIK Mornar, RK Mostar, ŠREU Lanterna, dok su na površini golem trud uložili lokalni stanovnici s brodicama izvlačeći prepune vreće morskog otpada s dna.

Ekološka akcija je sufinancirana sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost uz potporu Trogir Holdinga, Coca Cole Hrvatska, TAP-B pivovare kao i lokalnog Mjesnog odbora Drvenik Veliki.

Prije početka ekološke akcije Angela Bradarić s Hrvatskog veterinarskog instituta je održala predavanje u sklopu projekta 'Jeste li ih vidjeli?'  u kojem je ukazala na pomor populacije plemenite periske u Jadranskom moru i na važnost ronilaca u pronalasku živih jedinki kako bi se očuvala i obnovila populacija.

Ekološka akcija na Krknjašima je provedena u suradnji s javnom ustanovom More i krš koji su provodili monitoring sidrišta.

Inicijativa kojom već nekoliko godina UPA Rostrum s prijateljima iz drugih klubova čisti podmorje Drvenika će se u budućnosti nastaviti s istom idejom, da Drvenik Veli za sadašnje i buduće generacije bude na ponos te zablista u svom najljepšem ruhu.

Vaša reakcija na temu