Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
OPET FEKALIJE Onečišćeno more na plaži Mlini u Župi dubrovačkoj

OPET FEKALIJE Onečišćeno more na plaži Mlini u Župi dubrovačkoj

Kupanje se ne preporučuje

Dubrovačko-neretvanska županija upozorava da je na plaži Mlini u Župi dubrovačkoj došlo do kratkotrajnog onečišćenja mora fekalnim vodama.

- Prema obavijesti Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije od 18. rujna 2019., tijekom devetog ispitivanja kakvoće mora prema Programu utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije u 2019. godini, utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje na plaži Mlini u Župi dubrovačkoj, uzorkovanog 17. rujna 2019. godine, prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki parametar Escherichia coli - poručili su iz Županije.

Sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje, uzorkovanje mora će se ponavljati do prestanka onečišćenja. O onečišćenju je obaviještena Inspekcija zaštite okoliša i ostale nadležne inspekcije. S obzirom na to da uzorci mora na plaži Mlini u Župi dubrovačkoj, zbog onečišćenja fekalnog podrijetla, ne udovoljavaju uvjetima Uredbe, ne preporučuje se kupanje do daljnjih obavijesti.

Vaša reakcija na temu