Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Facebook S teretnog broda iz Kine u more upalo 40 kontejnera s covid-zaštitnom opremom

S teretnog broda iz Kine u more upalo 40 kontejnera s covid-zaštitnom opremom

More izbacilo zaštitne maske na obalu Australije

Stanovnici Sydneyja ostali su zapanjeni otkrićem na plažama tijekom vikenda kada je sa teretnog broda koji je plovio iz Kine prema Melbourneu ispalo 40 brodskih kontejnera, piše The Guardian, prenosi Jutarnji list.

Zaštitne maske za lice, plastične posude i druga medicinska oprema zasula je plaže nakon nesreće teretnog broda APL England. Olujno nevrijeme u nedjelju onemogućilo je sigurnu plovidbu teretnjaku koji je morao promijeniti rutu pa je krenuo prema Brisbaneu.

Kontejneri su osim medicinske opreme prevozili i kućanske aparate te građevinski materijal.

Australska Uprava za pomorsku sigurnost primila je izvješća da je more na plaže izbacilo zaštitne maske za lice na području između plaže Magenta i Ulaza, sjeverno od Sydneyja.

Riječ je o kutijama fleksibilnih materijala, kakve se obično koriste u sustavima grijanja i hlađenja, a pojavile su se u utorak u zaljevima Bondi i Long, rekao je izvršni direktor Pomorske uprave Novog Južnog Walesa.

Lokalni mještani odmah su izašli na plaže kako bi što prije očistili nakupljeni otpad. Zabrinuti su da bi velika količina plastike mogla naštetiti životu u moru, piše Jutarnji list.


Vaša reakcija na temu