Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
URLIĆ: Treba li Čistoća izvanrednu upravu?

URLIĆ: Treba li Čistoća izvanrednu upravu?

'Nabava novih kamiona, nova organizacija, novi zaposlenici su stvari koje bi trebalo početi rješavati sada'

Branimir Urlić, člana Predsjedništva stranke Direkt upitao je trebali Čistoći izvanredna uprava, s obzirom na trenutačnu situaciju u poduzeću.

'Cijelo ljeto gledamo slike neurednih gradskih ulica, zatrpane koševe i kontejnere i neoprane ulice. Gradska tvrtka Čistoća se pravda da je ovakvo stanje rezultat manjka radne snage iako je broj radnika Čistoće svake godine sve veći.

Izgleda da su rasporedi odvoza otpada i pometanja u nekim dijelovima grada, prije svega u okolici gradske jezgre i plaža isti kao i u zimskom periodu, što je potpuno neshvatljivo uzevši u obzir višestruko povećanje gostiju i prolaznika u tim kvartovima', kaže Urlić.

Naglašava kako je jedna informacija u svezi Karepovca zabrinjavajuća, kako se približavamo kraju njegovog korištenja za manje od godinu dana.

'Prošle godine se odložilo više smeća na odlagalištu, nego godinu prije što pokazuje da korisnici, općine i gradovi, nisu ozbiljno shvatili situaciju u kojoj se nalaze i da loše rade kako bi produžili njegovo korištenje za koji mjesec.
Kraj Karepovca kao mjesta gdje će Splićani odlagati otpad poteže za sobom i pitanje, gdje će Splićani za godinu dana odlagati otpad. Hoće li to biti Zadar, Gračac, Kostajnica i kolike će resurse trebati iskoristiti ako će svaki dan desetine kamiona morati odvoziti otpad na 100 ili 200 km udaljenosti.

Imaju li Čistoća i gradska uprava rješenje za taj izazov, ako već sada imaju problem s održavanjem osnovne čistoće grada?

Nabava novih kamiona, nova organizacija, novi zaposlenici su stvari koje bi trebalo početi rješavati sada, a ne čekati lokalne izbore i do tada predstavljati projekte koji su samo pusta želja i  simulacija bez ijednog riješenog papira', poručuje Urlić.

Vaša reakcija na temu