Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press DUBROVNIK ROYAL GOURMET 2025. Drugo izdanje međunarodnog festivala gastronomije kreće u srijedu

DUBROVNIK ROYAL GOURMET 2025. Drugo izdanje međunarodnog festivala gastronomije kreće u srijedu

Uz natjecanja kuhara, konobara, barmena, barista, pizzaiola i restorana

Svečanim otvorenjem u srijedu, 5. veljače u 10 sati, započinje drugo izdanje međunarodnog festivala Dubrovnik Royal Gourmet 2025. Do četvrtka navečer u Dubrovnik Royal Hotels & Resortu bit će ponuđen iznimno bogat program čiji je cilj Dubrovnik pozicionirati kao atraktivnu destinaciju za edukaciju i razvoj u ugostiteljstvu. Naime, ovaj festival, koji okuplja vrhunske stručnjake iz svijeta ugostiteljstva, obuhvatit će timska i pojedinačna natjecanja kuhara, konobara, barmena, barista, pizzaiola i restorana, kao i masterclassove renomiranih chefova, barmena, barista i HoReCa stručnjaka. 

Osim toga, bit će tu i prezentacije i degustacije posebnih proizvoda koji optimiziraju poslovanje u ugostiteljskoj sezoni. Svi događaji bit će otvoreni za publiku, no zbog ograničenog broja mjesta na edukacije se potrebno prijaviti na info@dkmer.hr.

Dubrovnik Royal Gourmet 2025 organizira Udruga Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER), uz potporu Turističke zajednice grada Dubrovnika i drugih partnera. Festival predstavlja još jedno međunarodno natjecanje i gastro događanje u organizaciji ŠKMER-a, koja je već prepoznata po organiziranju prestižnih manifestacija poput Biser mora i Grand Gourmet. Festival objedinjuje promociju ugostiteljskih zanimanja, natjecanja u znanjima i vještinama profesionalaca, te suradnju s ugostiteljskim školama, a istovremeno najavljuje najnovije trendove u struci.

'Ovaj događaj pruža priliku za nadogradnju znanja, umrežavanje u struci te uvođenje inovacija koje će oblikovati ugostiteljsku ponudu u nadolazećoj sezoni, sve u okruženju Dubrovnika koje je sinonim za izvrsnost. ŠKMER već više od dva desetljeća organizira međunarodne manifestacije, a Dubrovnik Royal Gourmet želi promovirati grad kao središte ugostiteljske izvrsnosti i u zimskim mjesecima. Ovaj festival nudi priliku za natjecanja, edukacije i stjecanje novih vještina, čime doprinosimo pripremi za nadolazeću sezonu. Program je besplatan i namijenjen svim profesionalcima u ugostiteljskoj industriji, uključujući chefove, konobare, barmene, bariste, F&B menadžere i učenike', najavila je Alma Harašić Bremec, organizatorica drugog Dubrovnik Royal Gourmeta.

Program:

4. 2. 2025. – utorak

15.00 – Dolazak i registracija sudionika

5.2. 2025. – srijeda

10.00 – Otvaranje Dubrovnik Royal Gourmeta

11.00 – 18.00 Natjecanje: konobara, barista i kuhara

Master classovi / radionice / edukacije

11.00  Algoritam izrade vinske karte, Damir Zrno, sommelier

12.30  Moderne tehnike u kuhinji, Željko Neven Bremec, master chef

14.00  Masterclass: Čokolada u restoranskom desertu, Ivana Bradarić, pastry chef instructor

14.45  Vinski Masterclass: Vertikala Dingača Skaramuča, Mateo Čanić, vinarija Skaramuča

15.30  Gluten free u street food, Dragana Olujić Hudi, nutricionist

16.15  Monoporcije u restoranskom desertu, Ivana Bradarić & Della Nonna

17.00  Kokteli na bazi gina, Jelena Majić Nosić, master distiller

18.00 From plain to premium cocktails, Roto & Bar Academy IKS

6. 2. 2025. – četvrtak

11.00 – 18.00 Natjecanje: konobara, kuhara, barmena i pizzaiola

Master classovi / radionice / edukacije

10.00 Latte art s čokoladom, Tomislav Stančić IKS, barista

11.00  Losos odležan u ginu, John Wullf, chef

12.30  Veganski buffet, Kotanyi & ŠKMER

13.15  Vinski Masterclass: Crno-bijeli svijet Dalmacije, Monika Prović, sommelier

14.00 Slastičarski master class: QimiQ, Ivana Bradarić, pastry chef instructor

14.45 Graševina  Masterclass: Od svježe do ledene berbe, Graševina Croatica & Damir Zrno

15.30  Akademija pizze, Petar Vlak, chef instructor

16.45  Servis***** u fine dinning restoranima, Asan Dautovich, f&b manager

17.45 Barcelo Imperial Masterclass by Dario Grabarić, certified spirits educator

19.00 Proglašenje pobjednika, dodjela medalja, pehara i diploma

7. 2. 2025. – Petak

Odlazak sudionika

Više informacija i prijave na masterclassove i prezentacije potražite na poveznici.

Vaša reakcija na temu