Svečanim otvorenjem u srijedu, 5. veljače u 10 sati, započinje drugo izdanje međunarodnog festivala Dubrovnik Royal Gourmet 2025. Do četvrtka navečer u Dubrovnik Royal Hotels & Resortu bit će ponuđen iznimno bogat program čiji je cilj Dubrovnik pozicionirati kao atraktivnu destinaciju za edukaciju i razvoj u ugostiteljstvu. Naime, ovaj festival, koji okuplja vrhunske stručnjake iz svijeta ugostiteljstva, obuhvatit će timska i pojedinačna natjecanja kuhara, konobara, barmena, barista, pizzaiola i restorana, kao i masterclassove renomiranih chefova, barmena, barista i HoReCa stručnjaka.
Osim toga, bit će tu i prezentacije i degustacije posebnih proizvoda koji optimiziraju poslovanje u ugostiteljskoj sezoni. Svi događaji bit će otvoreni za publiku, no zbog ograničenog broja mjesta na edukacije se potrebno prijaviti na info@dkmer.hr.
Dubrovnik Royal Gourmet 2025 organizira Udruga Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER), uz potporu Turističke zajednice grada Dubrovnika i drugih partnera. Festival predstavlja još jedno međunarodno natjecanje i gastro događanje u organizaciji ŠKMER-a, koja je već prepoznata po organiziranju prestižnih manifestacija poput Biser mora i Grand Gourmet. Festival objedinjuje promociju ugostiteljskih zanimanja, natjecanja u znanjima i vještinama profesionalaca, te suradnju s ugostiteljskim školama, a istovremeno najavljuje najnovije trendove u struci.
'Ovaj događaj pruža priliku za nadogradnju znanja, umrežavanje u struci te uvođenje inovacija koje će oblikovati ugostiteljsku ponudu u nadolazećoj sezoni, sve u okruženju Dubrovnika koje je sinonim za izvrsnost. ŠKMER već više od dva desetljeća organizira međunarodne manifestacije, a Dubrovnik Royal Gourmet želi promovirati grad kao središte ugostiteljske izvrsnosti i u zimskim mjesecima. Ovaj festival nudi priliku za natjecanja, edukacije i stjecanje novih vještina, čime doprinosimo pripremi za nadolazeću sezonu. Program je besplatan i namijenjen svim profesionalcima u ugostiteljskoj industriji, uključujući chefove, konobare, barmene, bariste, F&B menadžere i učenike', najavila je Alma Harašić Bremec, organizatorica drugog Dubrovnik Royal Gourmeta.
Program:
4. 2. 2025. – utorak
15.00 – Dolazak i registracija sudionika
5.2. 2025. – srijeda
10.00 – Otvaranje Dubrovnik Royal Gourmeta
11.00 – 18.00 Natjecanje: konobara, barista i kuhara
Master classovi / radionice / edukacije
11.00 Algoritam izrade vinske karte, Damir Zrno, sommelier
12.30 Moderne tehnike u kuhinji, Željko Neven Bremec, master chef
14.00 Masterclass: Čokolada u restoranskom desertu, Ivana Bradarić, pastry chef instructor
14.45 Vinski Masterclass: Vertikala Dingača Skaramuča, Mateo Čanić, vinarija Skaramuča
15.30 Gluten free u street food, Dragana Olujić Hudi, nutricionist
16.15 Monoporcije u restoranskom desertu, Ivana Bradarić & Della Nonna
17.00 Kokteli na bazi gina, Jelena Majić Nosić, master distiller
18.00 From plain to premium cocktails, Roto & Bar Academy IKS
6. 2. 2025. – četvrtak
11.00 – 18.00 Natjecanje: konobara, kuhara, barmena i pizzaiola
Master classovi / radionice / edukacije
10.00 Latte art s čokoladom, Tomislav Stančić IKS, barista
11.00 Losos odležan u ginu, John Wullf, chef
12.30 Veganski buffet, Kotanyi & ŠKMER
13.15 Vinski Masterclass: Crno-bijeli svijet Dalmacije, Monika Prović, sommelier
14.00 Slastičarski master class: QimiQ, Ivana Bradarić, pastry chef instructor
14.45 Graševina Masterclass: Od svježe do ledene berbe, Graševina Croatica & Damir Zrno
15.30 Akademija pizze, Petar Vlak, chef instructor
16.45 Servis***** u fine dinning restoranima, Asan Dautovich, f&b manager
17.45 Barcelo Imperial Masterclass by Dario Grabarić, certified spirits educator
19.00 Proglašenje pobjednika, dodjela medalja, pehara i diploma
7. 2. 2025. – Petak
Odlazak sudionika
Više informacija i prijave na masterclassove i prezentacije potražite na poveznici.