Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTO: Sve je spremno za sljubljivanje više od 200 vina s delicijama i zabavom u Dioklecijanovim podrumima

FOTO: Sve je spremno za sljubljivanje više od 200 vina s delicijama i zabavom u Dioklecijanovim podrumima

Čak 14 premijera na prvom dalmatinskom wine & walk festivalu pod zemljom

Samo su tri dana ostala do početka prvog wine & walk festival pod zemljom Split Underground, ovog će vikenda, u petak 27. i subotu 28. rujna, preplaviti dobrim vibracijama sve posjetitelje carskih podruma Dioklecijanove palače. Hedonizam se tako vraća na velika vrata u Split jer će se na ovom povijesnom lokalitetu ponovno sljubljivati glazba i zabava s degustacijama vina i delicija.

Na tridesetak štandova posjetitelje očekuje više od 200 vina i drugih pića te delicije izlagača iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i svih vinorodnih regija Hrvatske, a čak 14 njih imat će svoju dalmatinsku premijeru.

Dioklecijanovi podrumi te njegove kupole za vrijeme festivala zasjat će u novom ruhu obojeni svjetlosnim efektima, a organizatori kažu da će svaki dan oni biti druge boje. 

'Mogu ekskluzivno najaviti da ćemo u petak stare zidove obojiti bojama Hajduka u njegovu čast i slavu, a za subotu neka to ipak bude iznenađenje', izjavila je organizatorica festivala Paula Kovačić.

U glazbenom dijelu programa u petak će najveće hitove dalmatinskog podneblja izvoditi sjajna Zorica Andrijašević Donna, a u subotu će svoj nastup imati vrhunski glas s The Voice takmičenja HRT-a Ružica Čović.

Organizatori naglašavaju i humanitarnu notu festivala jer se kupnjom ulaznice pomaže i rad splitske udruge Srce za oboljele od cerebralne paralize.

'Što nas je više koji želimo pomoći, makar simboličnim prilogom, za korak smo bliže ispunjenju naše misije na ovom svijetu, biti čovjekom kad to doista treba i biti. Donirat ćemo 10 % prihoda od čiste zarade na ulaznicama što znači da i na takav način potpomažete rad ove udruge, a osigurali smo i štand gdje će vas dočekati volonteri Udruge Srce na kojem možete i osobno donirati', kazala je Paula.

Festival Split Underground, osim gastro enološkog i zabavnog karaktera omogućuje posjetiteljima i razgledanje izložbe vinarstva budućnosti, koju je izradila umjetna inteligencija, a na kojoj se može vidjeti vizija razvoja vinarstva do kraja ovog stojeća.

Svaki posjetitelj festivala Split Underground dobit će na poklon unikatnu vinsku čašu Split Underground za prigodne degustacije, bočicu izvorske vode te mini katalog za lakše snalaženje u ponudi i za odigravanje prigodne nagradne igre s glavnom nagradom produljenog vikenda za dvoje u Hotelu Nomad na Bjelašnici.

Radno vrijeme festivala je od 16 do 22 sata, a ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji u sustavu Eventim po povoljnijoj cijeni od 25 eura. Na dane održavanja festivala cijena je 30 eura.

Vaša reakcija na temu