Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Novi ciklus održavanja cjelogodišnjih radionica tehničkih aktivnosti u ZTK grada Splita

Novi ciklus održavanja cjelogodišnjih radionica tehničkih aktivnosti u ZTK grada Splita

Program je individualno prilagođen uzimajući u obzir uzrast učenika

Krajem prošlog tjedna je započelo održavanje cjelogodišnjih radionica tehničkih aktivnosti, koje će se provoditi tijekom cijele školske godine 2024./2025. Radionice se održavaju u prostorijama Zajednice tehničke kulture grada Splita.

Radionice robotike, modelarstva, 3D olovaka i automatike pohađat će više od 50 polaznika. Radionice robotike nude raznoliki sadržaj prilagođen svakom učeniku. Tijekom tih radionica, učenici se bave izradom automatiziranih uređaja, programiranjem mikroupravljačkih sučelja različitih uređaja, poput micro:bit, mBlock i Lego Education Spike Prime, razvijaju vlastite tehničke tvorevine i stječu praktična znanja iz područja mehanike, elektronike i programiranja.

Na radionicama modelarstva učenici imaju priliku upoznati se s različitim strojevima, poput stolne i ručne bušilice, strojne pile te alatima kao što su brusilice, brusne daščice i turpije. Njima izrađuju jednostavne uporabne predmete od šperploče. Također, uče o tehničkoj dokumentaciji, vještini savijanja papira (origami), spajanju određenih maketa i izradi raketa u okviru raketnog modelarstva. Na radionicama modeliranja 3D olovkama polaznici imaju priliku raditi na motoričkim vještinama i preciznosti, a sve uz poticanje njihove kreativnosti. Kroz program radionica automatike polaznici će povezivati elektroničke dijelove u smislenu cjelinu i programirati ih u Arduino IDE, kako bi u konačnici tvorili jednu cjelovitu tehničku tvorevinu.

Program radionica individualno je prilagođen, uzimajući u obzir uzrast učenika, kako bi potaknuo kreativnost, razvoj motoričkih vještina i kritičko razmišljanje.

Vaša reakcija na temu