Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTO Proteklog vikenda uživalo se u bogatom sportskom sadržaju na trećem DŠOF-u u Rogoznici!

FOTO Proteklog vikenda uživalo se u bogatom sportskom sadržaju na trećem DŠOF-u u Rogoznici!

Svake godine na novoj lokaciji

Prošla subota i nedjelja protekli su u znaku Dalmatia Šibenik Outdoor Festivala koji se održao treću godinu zaredom, opet na novoj lokaciji unutar Šibensko-kninske županije - Rogoznici. Zaljubljenici u sportske aktivnosti na otvorenom su se tako imali priliku natjecati u trailu 5, 11 i 24 km, SUP-ovima, kajacima i Aquathlonu za djecu i odrasle te uživati u raznolikim popratnim aktivnostima.

DŠOF je već tradicionalno omiljeni sportski festival za obitelj i prijatelje, a osim što ga svake godine 'sele' na novu lokaciju, kako bi prikazali sve ljepote kojima naša županija obiluje, organizatori uvijek nastoje unijeti i neke novitete u festival pa su se posjetitelji ove godine imali priliku okušati i u Aquathlonu za djecu i odrasle.

Festival je započeo natjecanjem u SUP-u, u kojem su najbolji bili Goran Smirčić, Zoran Šunjić te Marko Filipović, a u ženskoj kategoriji medalje su odnijele doma Anamaria Petani Čvrljak, Mirela Müller i Dubravka Visković. Nakon toga je uslijedila još jedna morska disciplina za koju se svake godine traži 'kajak više', a pobjednici su Krešimir Ivančević i Nardo Prelević. Drugi su bili Ivica i Matea Ninić, dok su u cilj treći uplovili Ivan i Šime Smojver. Prvog dana festivala na zanimljivoj radionici SUP-a koju je održao jedini certificirani instruktor SUP-a u Hrvatskoj, ujedno i pobjednik utrke, Goran Smirčić - SUPoljubac, imali su prilike uživati i djeca i odrasli te naučiti neke zanimljive stvari o veslanju na dasci koje nisu znali.

Drugi festivalski dan otvoren je s tri traila: 5, 11 i 24 km. Pobjednici na kratkoj stazi bili su Jorgen Huybrechts, Blago Perić i Marko Bujas Bozajic, dok su u ženskoj kategoriji medalje i nagrade sponzora doma ponijele Mirjana Belas, Ana Kakić i Anita Matić. Na 11 km najbolji su bili Frederik Faber, Luka Hosjak i Antonio Vidović te Petra Guberina, Lea Ćaleta i Dijana Kulaš u ženskoj kategoriji. Vladari duge staze od 24 km su Latin Krste, Emanuel Baković i Šime Ralić te Marijana Katić, Marina Perković i Radmila Maksimović. U poslijepodnevnim satima na rasporedu je bio Aquathlon za djecu i odrasle, kao nova ovogodišnja natjecateljska disciplina, a pobjednici su bili: Petr Čejka i Frane Puncet na Aquathlonu Malom u muškoj konkurenciji te Laura Perić u ženskoj konkurenciji. Na Aquathlonu Srednjem poredak je bio sljedeći: Frane Šošić, Roko Gaćina i Kryštof Čejka te Anna Mária Čejková i Sara Gović. Rezultati Aquathlona Velikog bili su sljedeći: Louis Osselaer, Frane Drpić, Jorgen Huybrechts te Lea Ćaleta, Ana Jakelić i Merica Mikuličin u ženskoj konkurenciji.

Uz natjecateljske discipline, posjetitelji su mogli uživati u sportskom showu za djecu by Klaun Spartanko Smotanko, s kojim su kroz sportske trikove razgovarali o zdravim životnim navikama, uz mnoštvo smijeha i zabave. U opuštajućem ambijentu plaže Lozica ljubitelji joge su se opustili na besplatnoj radionici, a na DŠOF-u su i ove godine sudjelovali članovi udruge Aurora Šibenik, koji su izveli W-slalom u invalidskim kolicima.

Za kraj festivala bila je organizirana besplatna biciklistička tura po predivnim rogozničkim stazama.

Za dobru atmosferu na DŠOF-u i ove godine su se pobrinuli voditeljski tandem Sanja Raičković i Marko Slamić te DJ MengRen.

DŠOF 2024. prepoznato je i naš zlatni olimpijac u veslanju, Martin Sinković, čije su zdrave grickalice Row Spirit svi sudionici festivala kao i posjetitelji imali priliku probati.

- Ovim putem se zahvaljujemo svim našim sponzorima i partnerima koji su nas i ovu godinu pratili kroz festival te omogućili najboljim natjecateljima vrijedne nagrade - zaključuju organizatori DŠOF-a iz TZ Šibensko-kninske županije, TZ Rogoznica i Break a leg agencije.

Vaša reakcija na temu