Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: press RACE FOR THE CURE Od poznatih lica do školaraca - mnogi će trčati u Splitu za zdravlje

RACE FOR THE CURE Od poznatih lica do školaraca - mnogi će trčati u Splitu za zdravlje

Prikupljena sredstva utrošit će se na preglede mobilnim mamografom te kupnju uređaja koji sprječava ispadanje kose prilikom kemoterapije

Glumice Ecija Ojdanić, Nives Ivanković i Ana Gruica Uglešić, džudašica i zlatna olimpijka Barbara Matić, pisac i kolumnist Bruno Šimleša, redatelj Ivan Leo Lemo, pjevači Luka Nižetić, Zorica Kondža, Izabela Martinović, Marko Pecotić Peco i Silvia, HRT-ovi voditelji Mirta Šurjak i Šime Kovačević, voditeljica i spisateljica Josipa Pavičić, dizajnerica Monika Sablić, influenserica Sonja Dvornik, fitness trenerica Renata Lovrinčević Buljan… - ovo su, za sada, samo neki od poznatih Hrvatica i Hrvata koji će ove godine kroz svoje timove, kao ambasadorice i ambasadori, podržati utrku 'Race for the Cure', najveću europsku humanitarnu utrku za zdravlje žena.

'Svakim korakom podržavamo jedni druge' moto je ovogodišnje utrke koja se trči diljem Europe s plemenitim ciljem - pomoći u borbi protiv raka dojke kroz prikupljanje sredstava te podizanja svijesti o važnosti preventivnih pregleda.

'Prijave za utrku od pet kilometara ili šetnju od dva kilometra još uvijek traju te se sudjelovati može pojedinačno, kao dio nekog od timova, a možete i sami osnovati svoj vlastiti tim. Broj sudionika i sudionica te timova raste svakodnevno. Kako je riječ o nacionalnoj utrci, u Split dolaze brojni klubovi i udruge od Dubrovnika do Varaždina. Primjerice samo udruge 'Sve za nju' i 'Sveta Margareta' trenutno imaju prijavljeno već više od stotinu sudionika.

Uz brojne institucije, udruge i  tvrtke, koje su do sada prijavile svoje sudjelovanje, kao što je primjerice Gradska knjižnica Marka Marulića gdje sudjeluje preko 50 zaposlenika, ove godine posebno raduje velik interes školaraca svih uzrasta za utrku. Tako će u utrci uz osnovnoškolce iz Splita, sudjelovati i više od 50 profesora, učenika i učenica iz osnovne škole u Trilju te isto toliko učenika iz splitske IV. gimnazije 'Marko Marulić'. Posebno se izdvaja i 7c Osnovne škole Split 3, gdje se cijeli razred prijavio za utrku. Učenici Elektrotehničke škole iz Splita trčat će za svoju profesoricu koja je preboljela rak dojke Ivanu Krce. U utrci sudjeluju i studenti splitskog Filozofskog fakulteta.

Trčeći ili hodajući, uživo ili virtualno, važno je uključiti se u utrku kojom se slavi život, ali i odaje počast svim onima koji su nažalost izgubili bitku protiv raka. Ili kako poručuju redovne sudionice ove utrke okupljene u tim pod nazivom Dišpetože: Napraviš svoj mali svemir, ubaciš sve ljude koje voliš i ništa ti više ne treba. Samo nek' traje…', naveli su organizatori.

Kao i prijašnjih godina, domaćin je hrvatske utrke 'Race for the Cure' Županijska liga protiv raka - Split, jedna od prvih u Hrvatskoj koja djeluje s ciljem zaštite zdravlja i smanjenja pojavnosti i smrtnosti bolesti raka.

Utrka u kojoj je svatko pobjednik započet će 6. listopada u 11 sati na splitskoj Rivi. Sredstva prikupljena tijekom ovogodišnjeg izdanja utrošit će se na preglede mobilnim mamografom te kupnju uređaja koji sprječava ispadanje kose prilikom primanja kemoterapije.

'Kliknite na link pridružite se utrci i podržite sve one koje se bore ili su se uspješno izborile u ovoj velikoj životnoj bitci', poručili su organizatori.

Vaša reakcija na temu