Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay IDEJA ZA RUČAK Tjestenina s piletinom, špinatom, parmezanom i limunom

IDEJA ZA RUČAK Tjestenina s piletinom, špinatom, parmezanom i limunom

Brz i jednostavan recept

Ako vam je ponestalo ideja za ručak, isprobajte tjesteninu s piletinom, špinatom, parmezanom i limunom. Priprema je jednostavna i brza - obrok je gotov za manje od pola sata.

Sastojci za četiri osobe:

- bezglutenska tjestenina ili tjestenina od cjelovitog zrna pšenice

- 2 žlice ekstra-djevičanskog maslinovog ulja

- oko pola kilograma pilećih prsa bez kostiju i kože, izrezanih na kockice

- pola žličice soli

- četvrtina žličice papra

- 4 češnja češnjaka

- pola čaše suhog bijelog vina

- sok i korica jednog limuna

- 10 šalica nasjeckanog svježeg špinata

- 4 žlice naribanog parmezana. 

Priprema:

1. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite je i ostavite sa strane. 

2. U međuvremenu zagrijte ulje u dubokoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte piletinu, sol i papar. Kuhajte povremeno miješajući 5 do 7 minuta. Dodajte češnjak i kuhajte miješajući još oko minutu. Potom umiješajte vino, limunov sok i koricu. Ostavite na vatri do vrenja.

3. Maknite s vatre. Pomiješajte sa špinatom i kuhanom tjesteninom. Potom poklopite tavu i ostavite je 10-ak minuta. Jelo na kraju podijelite na četiri tanjura i pospite parmezanom, piše Eating well

Vaša reakcija na temu