Ako vam je ponestalo ideja za ručak, isprobajte tjesteninu s piletinom, špinatom, parmezanom i limunom. Priprema je jednostavna i brza - obrok je gotov za manje od pola sata.
Sastojci za četiri osobe:
- bezglutenska tjestenina ili tjestenina od cjelovitog zrna pšenice
- 2 žlice ekstra-djevičanskog maslinovog ulja
- oko pola kilograma pilećih prsa bez kostiju i kože, izrezanih na kockice
- pola žličice soli
- četvrtina žličice papra
- 4 češnja češnjaka
- pola čaše suhog bijelog vina
- sok i korica jednog limuna
- 10 šalica nasjeckanog svježeg špinata
- 4 žlice naribanog parmezana.
Priprema:
1. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite je i ostavite sa strane.
2. U međuvremenu zagrijte ulje u dubokoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte piletinu, sol i papar. Kuhajte povremeno miješajući 5 do 7 minuta. Dodajte češnjak i kuhajte miješajući još oko minutu. Potom umiješajte vino, limunov sok i koricu. Ostavite na vatri do vrenja.
3. Maknite s vatre. Pomiješajte sa špinatom i kuhanom tjesteninom. Potom poklopite tavu i ostavite je 10-ak minuta. Jelo na kraju podijelite na četiri tanjura i pospite parmezanom, piše Eating well.