Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Perete li i vi brokulu na pogrešan način?

Perete li i vi brokulu na pogrešan način?

Evo kako biste to trebali činiti

Dobro je poznata stvar da je voće i povrće potrebno dobro i temeljito oprati prije konzumacije bismo bili sigurni da je čisto i da na njima nema za po nas štetnih bakterija.

Međutim, često se dogodi da na brzinu ili iz neznanja povrće i voće peremo tako da ih lagano isperemo ispod mlaza tekuće vode ili u cjedilu.

Pokazalo se da postoji puno bolja i temeljitija tehnika kada je u pitanju pranje brokule.

Korisnik TikToka Sidney Raz nedavno je otkrio da je brokulu prao pogrešno čitav svoj odrasli život – i sudeći prema komentarima na njegovom videu, nije jedini.

U videu je podijelio: 'Evo nešto što nisam znao do svojih 30-ih. Brokulu treba isprati s dna'.

@sidneyraz sure it makes sense now that i do it #tipsandtricks #todayilearned #cookingtips #broccoli original sound - sidneyraz

Ova tehnika zapravo olakšava vodi da uđe u sve pukotine brokule kako bi se osiguralo da se ništa ne skriva između njenih grana, a pratitelji poznatog TikTokera u komentarima su podijelili oduševljenje jednostavnom, ali učinkovitom rutinom pranja omiljenog povrća, prenosi Novi list.

Vaša reakcija na temu