Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: StockSnap from Pixabay RECEPT Brzi keksići koji osvajaju na prvi zalogaj

RECEPT Brzi keksići koji osvajaju na prvi zalogaj

Naprave se, ispeku i ohlade u manje od sat vremena

Ako ste u potrazi za desertom koji ne zahtijeva sate u kuhinji, ovi brzi keksići savršen su izbor. Ne trebate mikser ni posebne sastojke – sve što vam treba vjerojatno već imate kod kuće. Od trenutka kad počnete miješati do trenutka kad se keksići ohlade, proći će tek oko 60 minuta.

Sastojci:

- 200 g glatkog brašna

- 100 g maslaca (sobne temperature)

- 80 g šećera

- 1 jaje

- 1 žličica praška za pecivo

- 1 žličica vanilin šećera

- prstohvat soli

- po želji: komadići čokolade, sjeckani orasi, kokos ili suho voće

Priprema:

1. U većoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, šećer, vanilin šećer i prstohvat soli.

2. Dodajte maslac i jaje pa rukama ili vilicom zamijesite glatko tijesto. Ako želite, umiješajte dodatke po ukusu – komadiće čokolade, orahe ili kokos.

3. Od tijesta oblikujte male kuglice veličine oraha i lagano ih pritisnite dlanom da dobijete oblik keksića.

4. Složite ih na lim obložen papirom za pečenje, s malo razmaka između.

5. Pecite 10–12 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C, dok ne dobiju zlatne rubove.

Hlađenje i posluživanje:

Izvadite keksiće iz pećnice i ostavite ih nekoliko minuta da se ohlade na limu, zatim ih prebacite na rešetku. Nakon još 10–15 minuta bit će savršeno hrskavi izvana i mekani iznutra.

Ovi jednostavni keksići idealni su uz jutarnju kavu, poslijepodnevni čaj ili kao brzi desert kad vam navrati društvo. U hermetičkoj posudi mogu stajati nekoliko dana – ako ih prije ne pojedete!

Želite li dodatnu aromu, možete ih prije pečenja posuti smeđim šećerom, cimetom ili ih nakon hlađenja preliti otopljenom čokoladom. Brzo, jednostavno i neodoljivo – baš onako kako treba.

Vaša reakcija na temu