Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Piletina cacciatore

RECEPT Piletina cacciatore

Ideja za ručak

Pollo alla cacciatora ili piletina na lovački je tradicionalno talijansko jelo s pirjanom piletinom, povrćem i gljivama u umaku od rajčice i začinskog bilja, piše Index.

Sastojci

1 cijelo pile, rasječeno

32 g brašna

1 žličica soli

1 žličica papra

3 žlice maslinovog ulja

1 luk, nasjeckan

1 paprika babura, nasjeckana

250 g šampinjona, narezanih

3 češnja češnjaka, protisnutog

60 ml suhog crnog vina

130 ml pilećeg temeljca

800 g sjeckane rajčice iz konzerve

2 žličice mediteranske mješavine začine

2 žličice balzamičnog octa

2 žlice šećera

kora parmezana

ribani sir

peršin, sitno nasjeckan

Priprema

Komade piletine pospite brašnom i polovicom soli i papra, zatim ih uvaljajte u brašno.

Zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri u velikom loncu s debelim dnom. Dodajte komade piletine i pecite ih oko 3 minute sa svake strane ili dok ne porumene. Pustite ih da se lijepu zapeku bez previše diranja. Piletina će se kasnije nastaviti kuhati u umaku, sad želite samo postići lijepu zlatno smeđu koricu.

Izvadite komade piletine iz lonca i stavite ih sa strane, a ulje ostavite u tavi.

U isti lonac dodajte luk, papriku, gljive i češnjak. Po potrebi dodajte još ulja. Pirjajte na srednje jakoj vatri dok ne omekšaju i ne porumene.

Dodajte bijelo vino i pileći temeljac, pa drvenom kuhačom ostružite komadiće s dna lonca i miješajte.

U lonac dodajte zgnječenu rajčicu, začine, balzamični ocat, šećer i koricu od parmezana. Dodajte ostatak soli i papra i promiješajte da se sve skupa sjedini.

Dodajte komade piletine natrag u tavu. Pokrijte poklopcem i kuhajte na laganoj vatri najmanje 45 minuta ili najviše 2 sata. Kušajte i po potrebi dodajte još soli i papra.

Ukrasite naribanim parmezanom i svježe nasjeckanim peršinom, te dodajte još jednu kapljicu balzamičnog octa.

Poslužite uz domaći kruh ili tjesteninu.

Vaša reakcija na temu