Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: LadyKt from Pixabay RECEPT Pizza od zobenih pahuljica

RECEPT Pizza od zobenih pahuljica

Puna je minerala

Ukusna pizza od zobenih pahuljica unosi raznolikost u vaš doručak i iznenađujuće laska figuri.

Napravljena je od samo pet sastojaka, ima mnogo proteina, složenih ugljikohidrata i zdravih vlakana.

Ovu pizzu za doručak možete sjajno prilagoditi vlastitom ukusu i pripremiti je raznoliko. Pečeno jaje, avokado, kozji sir ili dimljeni losos, što god vam padne na pamet izgledat će dobro na njoj, piše Novi list.

Sadrže mnogo minerala

Zašto su zobene pahuljice tako zdrave? Činjenica da su zobene pahuljice temelj zdravog doručka posebno je korisna za zdravlje jer imaju niz blagodati. Zobene pahuljice bogate su složenim ugljikohidratima, visokokvalitetnim bjelančevinama i vlaknima koji doprinose dugotrajnoj sitosti.

Bogate su vitaminom K, B1 i B6, što znači da jačaju kožu, kosu, nokte, pa čak i naše živce.

Također sadrže mnogo minerala poput bakra, cinka, fosfora, magnezija, kalcija i kalija koji su neophodni za procese u tijelu.

Budući da zobene pahuljice idealno opskrbljuju tijelo makro i mikronutrijentima, sprječavaju želju za hranom i održavaju šećer u krvi na konstantnoj razini tijekom dana.

Zahvaljujući vlaknima koje sadrže, zobene pahuljice izvrsne su za zdravlje vaših crijeva.

Topivo vlakno beta-glukan posebno služi kao 'hrana' za važne crijevne bakterije i tako potiče razvoj zdrave crijevne flore.

Sastojci

Za 1 pizzu:

100 g zobenih pahuljica
100 ml vode
1 žlica maslinovog ulja
½ žličice praška za pecivo
prstohvat soli
150 g grčkog jogurta 

Sol i papar
300 g svježeg špinata
1 prstohvat muškatnog oraščića
1 šaka naribanog sira
Dodatak po izboru npr. kozji sir, pečeno jaje, avokado

 Priprema

Zobene pahuljice sameljite u blenderu dok ne dobijete brašnastu strukturu. Zatim umiješajte vodu, ulje, prašak za pecivo i sol.

Na pobrašnjenoj radnoj površini tanko razvaljajte tijesto. Grčki jogurt pomiješajte sa solju, paprom i prstohvatom muškatnog oraščića te izlijte na tijesto.

Operite i ocijedite špinat. Također dodajte u tijesto. Pospite malo ribanog sira.

Pecite na temperaturi od 220 stupnjeva oko 20 minuta.

Na kraju obogatite pizzu dodatkom po izboru.

Vaša reakcija na temu