Kuglice koje okusom podsjećaju na Rafaelo, ali imaju voćni twist, odličan su izbor za sezonu jagoda. S Indexovim receptom ne možete pogriješiti jer svi znamo da su jagode i bijela čokolada uvijek dobra kombinacija.
Sastojci
- 200 g nasjeckane bijele čokolade
- 100 ml vrhnja za šlag
- 100 g kokosovog brašna
- 50 g krem sira
- 5 jagoda srednje veličine
- 50 g kokosovog brašna (za valjanje kuglica)
Priprema
Jagode operite, očistite i nasjeckajte na sitne komadiće.
Na srednje jakoj vatri zagrijte vrhnje za kuhanje do vrenja pa prelijte preko nasjeckane čokolade. Miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.
Umiješajte kokosovo brašno i krem sir te pokrijte plastičnom folijom. Smjesu stavite u hladnjak na 1 sat.
Čajnom žlicom zagrabite smjesu, spljoštite je i u sredinu stavite komadić jagode. Rukama oblikujte kuglicu pa uvaljajte u kokosovo brašno.
Kuglice stavite u hladnjak te ih izvadite 10 minuta prije posluživanja kako bi omekšale.
*Poželjno je da su jagode ohlađene kako ne bi puštale sok prilikom oblikovanja. Umjesto jagoda možete koristi i drugo voće (maline, borovnice, kupine).