Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com RECEPT Raffaello kuglice s jagodama

RECEPT Raffaello kuglice s jagodama

Odličan ljetni kolač

Kuglice koje okusom podsjećaju na Rafaelo, ali imaju voćni twist, odličan su izbor za sezonu jagoda. S Indexovim receptom ne možete pogriješiti jer svi znamo da su jagode i bijela čokolada uvijek dobra kombinacija.

Sastojci

- 200 g nasjeckane bijele čokolade

- 100 ml vrhnja za šlag

- 100 g kokosovog brašna

- 50 g krem sira

- 5 jagoda srednje veličine

- 50 g kokosovog brašna (za valjanje kuglica)

Priprema

Jagode operite, očistite i nasjeckajte na sitne komadiće.

Na srednje jakoj vatri zagrijte vrhnje za kuhanje do vrenja pa prelijte preko nasjeckane čokolade. Miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.

Umiješajte kokosovo brašno i krem sir te pokrijte plastičnom folijom. Smjesu stavite u hladnjak na 1 sat. 

Čajnom žlicom zagrabite smjesu, spljoštite je i u sredinu stavite komadić jagode. Rukama oblikujte kuglicu pa uvaljajte u kokosovo brašno. 

Kuglice stavite u hladnjak te ih izvadite 10 minuta prije posluživanja kako bi omekšale.

*Poželjno je da su jagode ohlađene kako ne bi puštale sok prilikom oblikovanja. Umjesto jagoda možete koristi i drugo voće (maline, borovnice, kupine).

Vaša reakcija na temu