Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Photo by Helena Yankovska on Unsplash RECEPT Sea Breeze koktel od samo tri sastojka

RECEPT Sea Breeze koktel od samo tri sastojka

Super osvježenje

Ljetni dani traže osvježenje, a što je bolje od jednostavnog i ukusnog koktela Sea Breeze koji možeš napraviti u tren oka?

Sea Breeze koktel savršena je kombinacija osvježavajuće kiselosti i slatkoće, ali i predivne boje koja plijeni poglede. Sve što trebaš učiniti jest uliti votku i dva različita soka preko leda, promiješati i uživati.

Vrhunac popularnosti Sea Breeze je doživio 1980-ih, kada su šareni, voćni kokteli bili iznimno popularni, a votka omiljeno piće. No nema razloga da ne napraviš jedan danas, bilo da 'patiš' od nostalgije za '80-ima ili samo želiš ukusan jednostavan koktel, piše Miss Gastro.

Kiselo-slatka kombinacija

Što se tiče sastojaka, Sea Breeze se obično pravi s buteljiranim koktel-sokom od brusnice, koji je zaslađen kako bi ublažio kiselost brusnica, dok svježe iscijeđeni sok od grejpa lako pripremite sami. Iako je limeta tipičan ukras ovog koktela, drugi citrusi poput grejpa, limuna ili naranče također su izvrsne opcije.

Sastojci

votka 40 ml

sok od brusnice 120 ml

sok od grejpa 60 ml

led 30 ml

limeta 1 kriška

Postupak

Napuni ohlađenu visoku usku čašu (highball) ledom.

Ulij votku, sok od brusnice i sok od grejpa u čašu.

Lagano promiješaj barskom žlicom da se sastojci sjedine.

Ukrasi kriškom limete i uživaj.

Vaša reakcija na temu