Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Zapečeni njoki s graškom i šunkom

RECEPT Zapečeni njoki s graškom i šunkom

Brzi ljetni ručak

Jede ti se nešto jednostavno i fino, brzo gotovo? Idealno rješenje su ovi savršeno kremasti zapečeni njoki s graškom i šunkom. Počasti se kremastim ručkom koji ne zahtijeva puno truda ni snalaženje u kuhinji. Priprema i pečenje će ti oduzeti samo pola sata, osim ako ne odlučiš napraviti domaće njoke, piše Miss Gastro.

U tom slučaju svakako prouči naš recept za domaće njoke i nekoliko savjeta za postizanje dobre teksture i izvrsnog okusa. Dobar tek!

Sastojci

njoki 400 g

maslac 2 žlica

šunka 100 g

češnjak 2 režanj

vrhnje za kuhanje 200 ml

parmezan 50 g

grašak 150 g

sol

svježe mljeveni crni papar

Postupak

Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.

Skuhaj njoke u posoljenoj vodi. Izvadi ih čim isplivaju na površinu.

U tavici rastopi maslac i lagano zapeci kockice šunke. Izvadi šunku i stavi je sa strane.

U tavicu ubaci nasjeckani češnjak i vrhnje i vrati je na vatru. Kad se reducira za trećinu, dodaj naribani parmezan i promiješaj. Posoli i popapri.

Dodaj njoke i polovicu graška pa kuhaj minutu na laganoj vatri. 

Premjesti u posudu za pečenje i peci dok se smjesa ne zgusne, 15-20 minuta.

Izvadi iz pećnice, dodaj preostali grašak, kockice šunke i posluži toplo.

Vaša reakcija na temu