Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Trik slavnog kuhara za rižu koja savršeno ispada baš svaki puta

Trik slavnog kuhara za rižu koja savršeno ispada baš svaki puta

Za početak trebali bi izabrati vrstu - basmati

Savršeno kuhana u isto je vrijeme laga, ukusna, a i dalje pomalo tvrda, da ju se osjeti pod zubima, javlja N1.

Gordon Ramsay, slavni chef, ima trik uz pomoć kojeg će ruža svaki puta biti savršeno kuhanja. Za početak trebali bi izabrati basmati rižu, kaže Ramsay. Upravo ta riža smatra se najkvalitetnijom i raste u podnižju Himalaje. Dugog je zrna koje se kuha desetak minuta.

Slavni chef tvrdi kako je idelani omjer riže i vode 1:1,5, a idealno vrijeme kuhanja je 8 do 10 minuta.

Sastojci za savršeno kuhanu rižu:

400 grama basmati riže

600 ml hladne vode

3 sjemenke kardamoma

2 zvijezde anisa

sol i papar po želji

Priprema:

1. Isperite rižu pod mlazom hladne vode.

2. Stavite rižu u lonac. Posolite i poparite pa sve dobro promiješajte.

3. U lonac ubacite zvjezdasti anis i kardamom, koje ste prethodno probušili kako bi otpustio svoje prirodne arome tijekom kuhanja.

4. Zalijte rižu hladnom vodom, poklopite i stavite kuhati na visokoj temperaturi.

5. Pustite da voda brzo zavrije. Kada voda zavrije, smanjite temperaturu i pustite da se sve zajedno lagano kuha osam do deset minuta.

Rižu tijekom kuhanja ostavite poklopljenju, to je ključno za savršeno kuhanu rižu, pišu Putoholičari

6. Vilicom promiješajte rižu i poslužite je uz umak po želji.


Vaša reakcija na temu