Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press WINE ENTHUSIAST Velika postignuća za tri vina Jasne Antunović

WINE ENTHUSIAST Velika postignuća za tri vina Jasne Antunović

Prestižni američki časopis

Ocjenjivači prestižnog i utjecajnog američkog vinskog časopisa i on-line medija Wine Enthusiast u 2023. godini, čak tri vina Jasne Antunović ocijenili s više od 90 bodova, čime su se pridružili listi 'izvrsnih', odnosno kategoriji 'excellent' vina na platformi koja ima publiku od 5,1 milijuna potrošača diljem svijeta.

Tri su vina Jasne Antunović na Wine Enthusiastu bodovana s preko 90 bodova, a sva su iz kategorije 'Vina Antunović Grand Selection'. Radi se o selekciji velikih i kompleksnih autorskih vina, koja nastaju samo pomnim odabirom vina najboljih berbi, a proizvode se u vrlo malim, limitiranim serijama. Vina su to kojima se posvećuje posebna pažnja i briga u svim fazama njihova stvaranja prema visokim, beskompromisnim i najstrožim kriterijima same autorice, Jasne Antunović.

Postignuća Vina Antunović na Wine Enthusiastu 2023.

1. GRAŠEVINA TRADITION 2017 GRAND SELECTION VINA ANTUNOVIĆ

93 boda i titula 'HIDDEN GEM' (skriveni dragulj)

Recenzija za GRAŠEVINA TRADITION

2017 GRAND SELECTION Wine Enthusiast, Mike DeSimone

'Arome zelene kruške, mandarine i jasmina otvaraju put okusima žute jabuke, limuna, korice, vanilije, latica ruže i daškom muškatnog oraščića. Ovo vino je kremasto na nepcu i nudi završnu notu slanosti bogate mineralima.'

2. JUBILEA RESERVE N/V GRAND SELECTION VINA ANTUNOVIĆ

91 bod

Recenzija za vino JUBILEA RESERVE N/V GRAND SELECTION Wine Enthusiast, Mike DeSimone

'Ovo vino duboke žute boje ima arome breskve, manga i lista kadulje. U okusu lijep kontrast tropskog voća, slanih nota miješanih orašastih plodova i sušenog mediteranskog bilja. Puna tekstura, svijetle citrusne note i prisutnost okusa maslaca od kakaovca čine ga ugodno pitkim.'

3. CHARDONNAY SUR LIE 2017 GRAND SELECTION VINA ANTUNOVIĆ

91 bod

Recenzija za vino CHARDONNAY SUR LIE 2017 GRAND SELECTION Wine Enthusiast, Mike DeSimone, 16.11.2023.

'Arome Fuji jabuke, žute trešnje i svježeg đumbira uvertira su Granny Smith jabuke, karambole, kakao maslaca, lista mente, mljevenog đumbira i jasmina u okusu. Spoj bogate okusne senzacije i živahnih kiselina stvaraju ugodnu na nepcu.'

'Vrlo sam ponosna na činjenicu da su moja vina prepoznata u USA i na najnovije odlične ocjene ocjenjivača Wine Enthusiasta. To mi je dodatni kreativni poticaj, osobito kada je u pitanju graševina, hrvatska perjanica u bijelim sortama, a našim uvoznicima za SAD , tvrtki Croatian Premium Wine Importers, znak da smo na pravom putu kod odluke o odabiru upravo Vina Antunović iz Grand Selection za zahtjevno tržište SAD-a', reakcija je Jasne Antunović na ova velika postignuća.

Potvrde za požrtvovnost i predanost vinskom stvaralaštvu Jasne Antunović velikih su magnituda te predstavljaju veliku motivaciju da sa svojim sinom Branimirom, mladim enologom koji je početkom 2023. lansirao svoje prvo autorsko mono sortno crveno vino CabFranc, nastave provoditi svoje jasne vizije u misiji koja je od osnutka branda Vina Antunović do danas imala cilj introducirati postulate, postati uzoritim primjerom i vodeći brand boutique vinarstva Hrvatske.

Boutique vinarija Antunović apsolutno je posvećena beskompromisnoj proizvodnji iznimnih, velikih vina malih serija od grožđa sa ukupnih 13,5 ha vlastitih nasada internacionalnih bijelih i crnih sorti, s većinskim udjelom sorte graševina, na vjerojatno najimpresivnijim vinogradarskim položajima posebnih mikroklimatskih obilježja, a koji su s tri strane obgrljeni Dunavom.

Za svaku stranu po jedno priznanje s Wine Enthusiasta!

Vaša reakcija na temu