Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Zašto baš jaja za doručak?

Zašto baš jaja za doručak?

Iako su bogata kolesterolom, konzumacija kod većine ljudi neće podići njegovu razinu. Naprotiv

Kao jedna od najboljih namirnica za prvi jutarnji obrok navode se jaja. Studije pokazuju da doručkovanje jaja povećava osjećaj sitosti, smanjuje kalorijski unos u sljedećim obrocima i pomaže održati stabilne razine šećera i inzulina u krvi, prenosi portal Živim.

Antioksidansi

Jaja su najbolji izvor kolina, nutrijenta sličnog vitaminima B, vrlo važnog za zdravlje mozga i jetre. Nadalje, sadrže lutein i zeaksantin, antioksidanse koji pomažu spriječiti bolesti oka, poput mrene i makularne degeneracije.

Kolesterol

Iako su bogata kolesterolom, jedenje jaja kod većine ljudi neće podići njegovu razinu. Naprotiv, jedenje cijelih jaja može pomoći regulirati tzv. loš (LDL) kolesterol i povećati HDL kolesterol te tako pridonijeti zdravlju srca. Iz tri velika jaja dobit ćemo 20 grama vrlo kvalitetnih proteina.

Pomažu kod mršavljenja

Američki znanstvenici došli su do zaključka da ćete, ako kombinirate niskokaloričnu dijetu i kokošja jaja za doručak, gubiti težinu dva puta brže. Ovaj doručak će vas zasiti i omogućiti da smanjite unos hrane tijekom dana.

Vaša reakcija na temu