Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot ZDRAVIJA VERZIJA OMILJENOG JELA Isprobajte recept za burek s corn flakesom

ZDRAVIJA VERZIJA OMILJENOG JELA Isprobajte recept za burek s corn flakesom

A evo kako ćete pripremiti pire od batata i sirovu tortu 'No guilt'

Kod osobne trenerice Maje Kozina u 'Večeri za 5 na selu' za predjelo je bio poslužen zdravi burek naziva Zdravi hrskavi zalogajčić, potom zdravo glavno jelo Fit, a sit i naposljetku sirova torta No guilt koja nikoga nije ostavila ravnodušnim.

Sastojci za zdravi burek:

200 g corn flakesa

300 g bjelanjaka

2 jogurta

700 g junetine

1 luk

sol

prašak za pecivo

Luk i junetinu prodinstati na malo maslinova ulja i vode, dodati začine kada je gotovo. U drugoj posudi sjediniti sve sastojke i staviti peći na 180 stupnjeva oko 30 minuta.

Sastojci za pečenu piletinu u kokosovu ulju i pire od batata:

8 bataka i karabataka

limeta, 1 komad

origano

sol

batat 1,5 kg

maslinovo ulje

češnjak, cijeli režanj

limun, 2 komada

kokosovo ulje, cca pola litre

cherry rajčice, 1 paket

Piletinu 24 sata prije pečenja posolimo, začinimo origanom i sokom od limete i stavimo pokriveno u hladnjak. Nekoliko puta u tom danu okrenemo da se sok upije sa svih strana. Nakon tih 24 sata piletinu prođemo papirnatim ručnikom, a za to vrijeme otopimo kokosovo ulje. Piletinu složimo u škrovadu na kokosovo ulje tako da je skoro sva uronjena u isto. Na piletinu posložimo kriške limuna, češnjak i cherry rajčice i stavimo peći na 150 stupnjeva cca 2 h.

U loncu skuhamo batat s korom, kada je kuhan ogulimo ga i ispasiramo i malo posolimo te dodamo malo maslinova ulja.

Sastojci za sirovu tortu:

tijesto:

1 šalica lješnjaka

1 šalica badema

4 žlice kakaa u prahu

1 šalica datulja

po potrebi agavina sirupa

krema:

2 šalice indijskih oraščića

pola šalice maslaca od lješnjaka

1 i pol šalica mlijeka od lješnjaka

pola šalice kakaa u prahu

pola šalice agavina sirupa

1 žlica organske kave

1 žličica burbon vanilije

¼ šalice kakaova maslaca

glazura:

pola šalice agavina sirupa

pola šalice kakaa u prahu

¼ šalice kokosova ulja

¾  šalice sjeckanih lješnjaka

Za tijesto obložiti kalup masnim papirom. Uvijek prvo treba miksati orašaste plodove dok se ne dobije brašno. Kada dobijemo brašno, miksamo sve ostale sastojke dok se smjesa ne poveže. Za kremu sve sastojke zajedno miksamo dok se ne dobije gusta smjesa i po potrebi dodajemo još mlijeka od lješnjaka. Za glazuru zajedno miješamo agavin sirup, kokosovo ulje i kakao te na kraju dodamo sjeckane lješnjake. Glazura se prelijeva po već ohlađenoj torti te se torta ponovno sprema u hladnjak. 

Vaša reakcija na temu