Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Bačić: Opoziv Blaženke Divjak bio bi uvod u izvanredne izbore!

Bačić: Opoziv Blaženke Divjak bio bi uvod u izvanredne izbore!

Prokomentirao je i stanje u HDZ-u

Šef Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić prokomentirao je današnje glasanje za opoziv ministrice Blaženke Divjak te previranja u HDZ-u uoči nadolazećih unutarstranačkih izbora. Upitan hoće li Blaženka Divjak preživjeti glasanje u Saboru, rekao je: 'Apsolutno. Odbacit ćemo prijedlog SDP-a. Mi u vladajućima, a pogotovo u HDZ-u, nećemo takav prijedlog prihvatiti. Divjak ostaje ministrica. Uvjeren sam da ćemo jednoglasno podržati gospođu Divjak'.

Na pitanje je li dobio jamstvo zastupnika da će glasati za ostanak Divjak, samo je kratko odgovorio: 'Uvjeren sam da ćemo jednoglasno podržati'.

- Razgovarao sam i s klubom zastupnika Milana Bandića, izvijestili su me da će jednoglasno podržati Divjak - rekao je Bačić za N1.

Na konstataciju kako bez HNS-a ne bi bilo ni Vlade, rekao je kako bi to 'bio uvod u izvanredne izbore'.

Unutarstranački izbori u HDZ-u bit će prije parlamentarnih, kaže Bačić. Smatra da su Stier i Kovač već započeli kampanju. Bačić podržava Plenkovića.

- Stier i Kovač očito polako ulaze u kampanju za unutarstranačke izbore. Gospodin Plenković je pravnik legalist. Ni u jednom trenutku nije bilo dvojbe kada će se održati izbori. Održat će se u skladu sa statutom strane - moraju se održati do 17. travnja. Kroz ožujak će se održati izbori. Plenković je zavrijedio podršku članova HDZ-a za još jedan mandat - kazao je.

Ne smatra da HDZ ide u krivom smjeru, dok Penava kaže da ide. 

- Od prvog sam dana u HDZ-u. Bio sam i za vrijeme Tuđmana. Znam kakav je smjer tada vodio on. Ono što danas radi Plenković apsolutno je na tragu politike i smjera kojega je zacrtao Tuđman. To je njegov (Penavin) legitiman stav koji će predstaviti kada se kandidira za neku od dužnosti u HDZ-u. Članovi HDZ-a odlučit će je li taj stav ispravan - komentirao je Bačić.

Kaže da ga nije iznenadila izjava Karla Resslera, koji je rekao da nijedan kandidat neće imati bjanko podršku. 

- Ressler je mlad, pametan, obrazovan političar. Znam ga preko dvadeset godina. Njegov stranački legitimitet proizlazi i pozicija unutar HDZ-a iz odnosa s Plenkovićem. Očekujem da tu svoju izjavu još malo pojasni - zaključio je.

Vaša reakcija na temu