Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Bivši Bandićev šef Gradskih groblja priznao namještanje poslova, neće u zatvor

Bivši Bandićev šef Gradskih groblja priznao namještanje poslova, neće u zatvor

Osuđena i njegova sestra

Bivši šef zagrebačkih Gradskih groblja Patrik Šegota, iz vremena vladavine preminulog gradonačelnika Milana Bandića, i njegova sestra Tamara Šegota, optuženi za primanje mita, i pomaganje u tom nedjelu, priznali su krivnju te su nakon nagodbe s Uskokom pravomoćno osuđeni na rad za opće dobro i uvjetnu zatvorsku kaznu.

Patrik Šegota osuđen je na kaznu zatvora od 11 mjeseci koja je zamijenjena radom za opće dobro na način da se jedan dan zatvora mijenja s dva sata rada. Tamara Šegota osuđena je na godinu dana, a zatvorska kazna neće biti izvršena ako u roku od tri godine ne počini novo kazneno djelo.

Uz to, Patrik Šegota osuđen je i na sporednu novčanu kaznu od 20.000 eura koju je dužan platiti u roku od jedne godine od pravomoćnosti presude, javlja Danas

Prema optužnici, Patrik Šegota je kao voditelj Gradskih groblja dogovorio sa sada pokojnim Nenadom Bukovcem da će u zamjenu za novčanu nagradu njegovim tvrtkama dodijeliti poslove za Gradska groblja, ali i omogućiti dodjelu zemljišta za postavljanje četiriju montažnih cvjećarnica na Mirogoju.

Šegotu se teretilo da je osigurao Bukovcu da njegove tvrtke imaju najpovoljniju ponudu za izvođenje radova na Krematoriju, na mrtvačnicama Markova polja i Kašine te na popravcima oštećenja na Mirogoju nakon potresa. Također, teretilo ga se da je tijekom kolovoza i rujna 2020., u dogovoru s Bukovcem, inicirao pokretanje postupka za dodjelu zemljišta za četiri montažne prodavaonice cvijeća, svijeća i suvenira na parkiralištu uz mirogojsko groblje.

U optužnici se navodi kako je Bukovec radi prikrivanja zakupljivanja mjesta zatražio od četvero poznanika da osnuju tvrtke i prijave se na natječaj, što su oni i učinili. Šegota je, pak, skratio rok trajanja javnog poziva.

Tamara Šegota bila je optužena da je na traženje brata i Bukovca potpisala ugovor s Bukovčevom tvrtkom Prigorac-građenje iako su svih troje znali da ugovorene usluge ne odgovaraju njihovoj stvarnoj vrijednosti. Potom je, stoji u optužnici, u razdoblju od srpnja do listopada 2020. ispostavila Bukovčevoj tvrtki više računa temeljem kojeg je njezinoj tvrtki Notitia uplaćeno najmanje 89.329 eura iako za iznos od najmanje 50.000 eura nije bilo pravne i stvarne osnove.

Vaša reakcija na temu