Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DP: Naši ključni ciljevi su demografska obnova, povratak mladih, obnova sela i samodostatnost u proizvodnji hrane

DP: Naši ključni ciljevi su demografska obnova, povratak mladih, obnova sela i samodostatnost u proizvodnji hrane

'Borba za bolju Hrvatsku tek počinje!'

Na jučerašnjem sastanku Predsjedništva Domovinskog pokreta, nakon konstruktivne rasprave, prihvaćeno je sklapanje sporazuma o sastavljanju Vlade s HDZ-om. 

'Prilikom pregovora dogovoreno je da će Vlada biti takva da nitko neće u potpunosti kontrolirati resore. U svakom resoru i Domovinski pokret provodit će dio svojih politika. U sporazumu o suradnji s HDZ-om usuglasit će se međusobne politike, što Domovinskom pokretu osigurava da u buduće politike ugradi velik dio svoga programa', priopćeno je iz stranke. 

U skladu s ključnom točkom koju su isticali u predizbornom vremenu, a to je strateško pitanje demografije, Domovinski pokret vodit će Ministarstvo demografije. 

'Ovo će ministarstvo biti ključno za provođenje pronatalitetnih politika, ali i za provođenje useljeničke politike, kao dijelom i za zaštitu hrvatske granice. 

Samodostatnost u proizvodnji hrane ostaje naš ključni cilj, a sada smo dobili priliku situaciju mijenjati u praksi time što ćemo voditi Ministarstvo poljoprivrede. Osim toga, preuzimamo odgovornost i u resoru gospodarstva koje je jedno od ključnih za postizanje ekonomskog prosperiteta. 

Demografska obnova, povratak mladih, obnova sela, samodostatnost u proizvodnji hrane, kao i promjena općedruštvene klime, u skladu s programskim načelima, ostaju naši ključni ciljevi. Pred nama je velik posao. Borba za bolju Hrvatsku tek počinje. Svjesni smo da do promjena ne može doći u jednome danu, no već mjeseci pred nama pokazat će našu spremnost i odlučnost u provođenju nacionalnih politika', poručuju iz DP-a. 

Vaša reakcija na temu