Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Ginekolog koji je silovao pacijenticu završio u zatvoru zbog novog slučaja

Ginekolog koji je silovao pacijenticu završio u zatvoru zbog novog slučaja

Mjesecima nakon nepravomoćne presude nastavio raditi u bolnici

64-godišnji ginekolog osječkog KBC-a Zlatko Topolovec, koji je već nepravomoćno osuđen zbog silovanja pacijentice, završio je u istražnom zatvoru nakon što je osumnjičen da je prošlog tjedna počinio bludne radnje nad pacijenticom.

Sve se dogodilo 9. rujna oko 16.30 tijekom pregleda u KBC-u Osijek. Policija je nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja podnijela kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku, priopćeno je iz DORH-a.

Osumnjičenik je uhićen i ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku. Sudac istrage Županijskog suda u Osijeku je na prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Osijeku odredio istražni zatvor protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. 

Dobio otkaz u bolnici

Iz Ravnateljstva osječkog KBC-a su ranije danas priopćili kako je Topolovec dobio otkaz. Naveli su kako su prvo zatražili od osječkog Županijskog suda dostavu nepravomoćne presude, od veljače ove godine, koju je Sud dostavio 11. rujna a na temelju čega je protiv Topolovca pokrenut disciplinski postupak, piše Index

'Nakon pokrenutih disciplinskih postupaka te uvažavajući sve okolnosti i činjenice, donesena je navedena odluka o otkazivanju ugovora o radu', istaknuli su iz Ravnateljstva osječkog KBC-a. Dakle, ginekolog je mjesecima nakon nepravomoćne presude nastavio raditi u bolnici. 

Vaša reakcija na temu