Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Šupić Maloljetni turist pao s romobila i završio u bolnici

Maloljetni turist pao s romobila i završio u bolnici

Nije imao kacigu, a vozio je još jednu osobu

Na području Medulina se jučer dogodila prometna nesreća u kojoj je teške ozljede zadobio maloljetni njemački državljanin.

 Nije nosio kacigu, a prevozio je još jednog maloljetnika bez kacige. Kretao se nerazvrstanom cestom u kampu, ali je izgubio ravnotežu, prevrnuo se i pao. 

Prevezen je pulsku bolnicu gdje je zbog zadobivenih ozljeda zadržan na liječenju. 

Policija podsjeća vozače romobila da se radi vlastite i tuđe sigurnosti trebaju pridržavati prometnih pravila koji reguliraju njihovo sudjelovanje u prometu.

'Električnim romobilom ne smiju upravljati osobe mlađe od 14 godina, a vozači romobila na glavi moraju nositi zaštitnu kacigu za vrijeme vožnje.

Na električnom romobilu može se prevoziti samo osoba koja upravlja tim vozilom. Vozač mora upravljati romobilom tako da se ne umanjuje stabilnost vozila i ne ometaju drugi sudionici u prometu, a osobito ne smije skidati istodobno obje ruke s upravljača, pridržavati se za drugo vozilo, prevoziti, vući ili gurati predmete koji ga mogu ometati u upravljanju vozilom ili ugrožavati druge sudionike u prometu.

Vozači električnih romobila dužni su kretati se biciklističkom stazom, a u slučajevima da nema biciklističke staze, mogu se kretati površinama namijenjenim za kretanje pješaka te zonama smirenog prometa, pod uvjetom da vode računa o sigurnosti drugih sudionika u prometu. Kolnikom se vozači romobila mogu kretati samo ako je to dopušteno prometnim znakom, no kako trenutno na istarskim prometnicama nema postavljenih takvih znakova, vožnja kolnikom je za vozače električnih romobila kažnjiva', upozorava policija.

Vaša reakcija na temu