Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović METEOROLOGINJA OTKRIVA Ponedjeljak uglavnom suh, sunčan i vruć

METEOROLOGINJA OTKRIVA Ponedjeljak uglavnom suh, sunčan i vruć

Rijetko mogući pljuskovi

U ponedjeljak u Slavoniji, Baranji i Srijemu većinom sunčano uz najvišu temperaturu zraka od 33 do 35 °C. No jutro će biti svježe.

Podjednako i u središnjoj Hrvatskoj, uz najniže vrijednosti temperature između 17 i 19 °C. Prevladavat će sunčano uz tiho ili slab vjetar. Ujutro je ponegdje moguća kratkotrajna magla.

Magla je vjerojatnija u kotlinama Like. Iako će i zapad zemlje obilovati sunčanim satima, popodne je u Gorskoj Hrvatskoj i unutrašnjosti Istre izgledan dnevni razvoj oblaka, lokalno i pokoji pljusak. Od sredine dana uz obalu sjevernog Jadrana popuhivat će povjetarac s mora. Najviša temperatura zraka između 30 i 34 °C.

U Dalmaciji i do 35 °C. Ako je moguće, poželjno je držati se hlada jer oblaci neće u velikoj mjeri zastirati sunce. Vjetar slab, popodne i umjeren, većinom jugozapadni.

Odveć jakog vjetra neće biti ni na pretežno sunčanom krajnjem jugu Hrvatske. Stoga more mirno ili malo valovito, temperature oko 26 °C. Noć ponovno topla i vrlo topla, a dnevna temperatura do 34 °C.

I dalje toplije od prosjeka

'Idući dani u kopnenim krajevima bit će i dalje pretežno sunčani, ali u popodnevnim satima, uz prolazno više oblaka, ponegdje može biti pljuskova, ponajprije u Gorskoj Hrvatskoj i unutrašnjosti Dalmacije, u četvrtak i u središnjoj Hrvatskoj. Vjetar će većinom izostati, a temperatura zraka neće se znatnije mijenjati.

Mnogima priželjkivane promjene u temperaturi nema ni na pretežno sunčanom Jadranu. Dnevni razvoj oblaka i pokoji pljusak mogući su vrlo rijetko. U četvrtak će zapuhati jugo donoseći više oblaka, osobito na sjeverni Jadran, gdje u noći na petak raste vjerojatnost za kišu', prognozirala je za HRT Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Vaša reakcija na temu