Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivana Čulina Obilježava se 33. godišnjica bitke za Vukovar i ustroja 204. brigade HV-a

Obilježava se 33. godišnjica bitke za Vukovar i ustroja 204. brigade HV-a

U borbama je poginulo oko 900 branitelja te 1000 civila

U Vukovaru je obilježena 33. obljetnica Bitke za Vukovar i ustrojavanja 204. brigade Hrvatske vojske. Uz sudionike obrane i pripadnike brigade na svečanosti su bili i potpredsjednici Vlade, ministri branitelja Tomo Medved i obrane Ivan Anušić te ministar poljoprivrede Josip Dabro.

Sudionicima svečanog obilježavanja obratio se posljednji zapovjednik obrane Vukovara i 204. brigade Hrvatske vojske koja je branila Vukovar 1991. od velikosrpske agresije, Branko Borković, javlja HRT.

U borbama je poginulo oko 900 branitelja grada, a nakon zarobljavanja u masovnim ratnim zločinima još njih oko 600. Još oko 1000 hrvatskih branitelja izginulo je u borbama na širem području Vukovara, koje su također predstavljale dio bitke. 

Poginulo je i oko 1000 civila, a oko 7000 hrvatskih vojnika i civila završilo je u zarobljeničkim logorima u Srbiji, gdje su bili izloženi zlostavljanjima. Još ni danas nisu procesuirani svi počinitelji ratnih zločina.

Vaša reakcija na temu