Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Penava: Vlast HDZ-a i nas dočekana je na nož, mnogima smeta

Penava: Vlast HDZ-a i nas dočekana je na nož, mnogima smeta

'SDSS kao politička stranka, ne srpska nacionalna manjina, nama ne može biti partner'

Predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik, Ivan Penava, na Vukovarskom polumaratonu komentirao je napetosti u vladajućoj koaliciji zbog prijedloga da se za predsjednika Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina izabere čelnika SDSS-a Milorada Pupovca.

Penava kaže da nemaju ništa protiv srpske nacionalne manjine, ali imaju protiv SDSS-a. Istodobno naglašava da će se on potruditi da ova vladajuća koalicija traje jako dugo.

'SDSS kao politička stranka, ne srpska nacionalna manjina, nama ne može biti partner. Mi ne možemo biti dio vladajućih, dio nekakvog paketa, jer to je jednostavno nama programski neprihvatljivo. Kad spominjem srpsku nacionalnu manjinu, moram reći da je gospodin Predrag Mišić bez problema bio vrlo visoko pozicioniran na našoj listi, a i dalje na njega računamo. Mnogo je takvih članova unutar DP-a koji su predstavnici srpske nacionalne manjine s kojima nemamo problem, ali s SDSS-om kao političkom strankom - tu se ništa nije promijenilo', rekao je Penava za HRT.

'Stvar je, što se tiče DP-a, vrlo jasna, nismo tajili to, svi su upoznati s tim, to znaju partneri iz HDZ-a. Očekujem od partnera da se sjedne za stol i da se ta situacija na razuman način riješi', dodao je.

'Činjenica je od prvog dana da je ovakva konstelacija većine vlasti koju tvore HDZ i DP s ostalim partnerima od početka dočekana na nož. Ja ću kao predsjednik Domovinskog pokreta i Domovinski pokret učiniti sve da to maksimalno dugo traje kako bismo mi kao suverenistička, konzervativna, hrvatska nacionalna snaga uspjeli provesti što je moguće veći dio svog programa. Jasno mi je da to mnogima u Hrvatskoj smeta, od medija do političkih oponenata', poručio je.

Vaša reakcija na temu