Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PUTEVIMA 110. BRIGADE Domovinski pokret osudio teroristički napad na sudionike biciklističkog maratona

PUTEVIMA 110. BRIGADE Domovinski pokret osudio teroristički napad na sudionike biciklističkog maratona

Penava pozvao nadležne institucije da donesu rezolutan odgovor

Domovinski pokret oštro osuđuje jučerašnji teroristički napad na sudionike biciklističkog maratona 'Putevima 110. brigade' pri kojemu je ozlijeđena sudionica maratona. 

'Prema navodima očevidaca okidač za napad bile su šahovnice na odjeći biciklista te je očito kako se radi o napadu iz mržnje prema svemu što je Hrvatsko.

Vrijeme je da se prestanemo podcjenjivati te da budemo jasni pri ocjenjivanju ovakvog događaja koji bi u bilo kojem gradu u Europi, a govorimo o namjernom zalijetanju vozila u ljude, bio okarakteriziran kao teroristički napad. Nepreciznom opisu ovoga događaja dodatno pridonose medijski napisi koji uporno izbjegavaju događaj staviti u pravi kontekst te pronalaze opravdanja za počinitelja, a u potpunosti izostavljaju osudu.

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava poziva nadležne institucije Republike Hrvatske da donesu rezolutan odgovor kojim će prevenirati ovakve događaje i kojim će poslati poruku nulte tolerancije prema ugrožavanju naših građana i hrvatskog identiteta.

'Jučerašnji događaj, uz nedavni događaj u Trpinji kraj Vukovara, kada je mladić, 18-godišnjak, zapalio hrvatsku zastavu, šalje jasnu poruku da je nekadašnji duh velikosrpskog hegemonizma, danas pretočen u politiku 'srpskog sveta', i dalje prisutan što zahtjeva maksimalnu pozornost i odlučnu reakciju', poručio je predsjednik Penava te je ozlijeđenoj sudionici biciklističkog maratona poželio brz oporavak!', stoji u priopćenju.

Vaša reakcija na temu