Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ŠAROTIĆ PORUČUJE MALENICI: Kako je Josipa Rimac korektno obavljala svoj posao potvrđuju prijave radnika koji su nezakonito smijenjeni

ŠAROTIĆ PORUČUJE MALENICI: Kako je Josipa Rimac korektno obavljala svoj posao potvrđuju prijave radnika koji su nezakonito smijenjeni

SDP-ovac ističe kako je nanijela štetu koju će platiti porezni obveznici

Goran Šarotić, član Savjeta za gospodarstvo SDP-a Split i član Županijskog odbora SDP-a Splitsko-dalmatinske županije, osvrnuo se na izjavu ministra Malenice o tome da je Josipa Rimac svoj posao obavljala korektno. Preporučio mu je da provjeri kako je Odjel za upravne i inspekcijske poslove Ministarstva uprave funkcionirao, odnosno ne funkcionirao pod njenim vodstvom.

- Proteklih dana, doznali smo čime se dotična bavila u radno, ali i u izvanredno vrijeme. Također, nije jasno podrazumijeva li ministar pod korektnim radom Josipe Rimac primjenu ili ne primjenu zakona. Prema informacijama službenika Ministarstva uprave koji su trebali provesti upravni nadzor temeljem prijava službenika Grada Splita, isti su imali zabranu rada i postupanja po tim prijavama. Zašto? Zna se, jer je HDZ na vlasti u Splitu. Zbog ovoga, mnogi službenici inspekcijskog odjela Ministarstva uprave napustili su odjel i prebačeni su na druga radna mjesta. Točnije, službenici ministarstva su izigravali zakon i nisu provodili upravni nadzor na temelju prijava i Zakona - navodi Šarotić.

Pojašnjava kako su službenici od službi grada Splita tražili samo očitovanja i pred istek roka za provođenje inspekcijskog nadzora dostavljali doslovno jednu rečenicu kojom su ih izvještavali da prekidaju upravni nadzor jer je pokrenut upravni spor pred Upravnim sudom.

- Možemo zaključiti sljedeće: Ministar Malenica je svojom izjavom dokazao da nije upoznat i/ili ne zna kako je državna tajnica 'korektno' radila svoj posao i da ne zna što je to korektan rad. Sve navedeno ministar može provjeriti ako zatraži predmete/prijave službenika i namještenika Grada Splita koji su nezakonito degradirani i smijenjeni na temelju nezakonito donesene sistematizacije radnih mjesta u gradu Splitu. Preporuka ministru je da prije nego što brani kriminalne radnje svojih stranačkih kolega, provjeri koliko je porezne obveznike RH koštalo nepostupanje Odjela za inspekcijske poslove kojim je upravljala članica HDZ-a. Pored Grada Splita, nek ministar prije ovakvih izjava provjeri i predmete  za upravni nadzor u Gradu Dubrovniku i Glini, te i drugim jedinicama lokalne samouprave kojima su na čelu članovi HDZ-a koji su nezakonito otpuštali ljude po tim JLS i na njihova mjesta postavili poslušne članove HDZ-a - kaže Šarotić.

Dodaje kako su takvim postupanjem ohrabrili vodeće dužnosnike Grada Splita da ustraju u vlastitim nezakonitim odlukama, da ne poštuju presude suda niti postupaju po istima jer su bili sigurni da Ministarstvo uprave neće učiniti baš ništa kontra Splita i nezakonitih odluka njegovih vlastodržaca.

- Je li doista potrebno istaknuti da ministar treba raditi svoj posao na temelju Ustava i zakona, te provjeriti donošenje odnosno nedonošenje odluka od strane Odjela za inspekcijske poslove Ministarstvo uprave. Ovakvim amaterskim ponašanjem Grad Split i dan danas plaća sudske troškove, a plaćat će ih ubuduće za izgubljene sporove, ponajprije zbog nezakonitih rješenja i nezakonitog postavljanja članova HDZ-a na odgovorna radna mjesta - zaključuje Šarotić.

Vaša reakcija na temu