Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot SIN SABORSKOG ZASTUPNIKA Đakića i djevojke, zbog greške policije, oslobodili na sudu

SIN SABORSKOG ZASTUPNIKA Đakića i djevojke, zbog greške policije, oslobodili na sudu

Prijavljeni su bili za remećenje javnog reda i mira na benzinskoj pumpi

Policija je prekršajno prijavila Tomislava Đakića (22), sina saborskog zatupnika, njegovu djevojku te još dvije djevojke zbog remećenja javnog reda na benznskoj pumpi na zagrebačkom Ksaveru 22. ožujka 2020., pišu 24 sata.

U dokaznom postupku sud je izvršio uvid u obrane okrivljenika, iskaz ispitanog svjedoka, zapisnik o pregledu videozapisa te je sud temeljem tako provedenog dokaznog postupka ostao u dvojbi što se točno dogodilo, napisala je sutkinja Općinskog prekršajnog suda u Zagrebu koja je sudila četvorki osumnjičenoj za remećenje javnog reda i mira.

Za svađu i naguravanje na dan zagrebačkog potresa 22. ožujka 2020. optuženi su Karmen Barić, Lana Babić, Tomislav Đakić i Maria Sablje.

No tužitelj, odnosno policija, napravila je niz grešaka u opisu slučaja, pri čemu su čak pogriješili i prezime Đakića, inače sina HDZ-ovog saborskog zastupnika Josipa Đakića. Preimenovali su ga u Šukić.

- Prvookrivljena Karmen Barić , koja se nalazila u društvu drugookrivljene Lane Babić u trenutku kada je na benzinskoj postaji ugledala trećeokrivljenog Tomislava Šukić koji se nalazio u društvu četvrtookrivljene Marie Sablje istoga je vrijeđala riječima : 'Evo Đoke kretena' - piše u opisu slučaja. Prema zapisniku Đakić im je odgovorio 'Ne obraćajte mi se kurve iz Dubaija' nakon čega je Lani Babić dobacio 'Ti si kurva i ideš u po Montrealu'.

Uslijedio je niz udaraca među djevojkama te naguravanje, a situaciju je na kraju morao smirivati djelatnik benzinske pumpe. Policija je stigla nakon 10 minuta i uspjela riješiti situaciju, no izvještaj kojeg su podnijeli ispao je činjenično pogrešan. Zbog toga je sutkinja pozvala tužitelja, odnosno policiju, da sve ispravi. U srpnju je stiglo novo izvješće, no prema sudu ništa od grešaka nije ispravljeno. Zbog toga sutkinja nije mogla utvrditi eventualnu krivnju ni za koga od sudionika sukoba.

- Ovo je prvi put da čujem za takvo što da sutkinja šalje zahtjev da se ispravi optužni prijedlog - rekao nam je u telefonskom razgovoru Josip Đakić. Rekao je kako zna za sukob, jer mu je za incident ispričao sin koji je zvao policiju. Rekao mu je kako su ga napale dok je s djevojkom točio gorivo i vrijeđale ga čak i pred policajcima.

- Rekao mi je 'vidi što mi rade'. Savjetovao sam mu da uzme odvjetnika i sve riješi sudskim putem - rekao je Đakić stariji.

Vaša reakcija na temu