Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MUP Slovenski vozač kamiona na A1 pregazio muškarca i teško ozlijedio ženu. U zatvoru je

Slovenski vozač kamiona na A1 pregazio muškarca i teško ozlijedio ženu. U zatvoru je

Razgovarajući na mobitel prešao u drugu traku

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je, nakon primitka kaznene prijave Policijske uprave karlovačke, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja slovenskog državljanina (1975.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

'Osnovano se sumnja da je 45-godišnji osumnjičenik 21. kolovoza 2024., oko 11.29 sati upravljao skupom vozila (teretno i priključno vozilo) desnom kolničkom trakom autoceste A1 iz smjera Splita prema čvoru Bosiljevo, pri čemu je dolaskom do 72. km i 560 metara desne kolničke trake autoceste, postupio protivno odredbama članka 46. stavak 1. i članka 196. stavak 3. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odnosno da je, pristajući ugroziti sigurnost drugih sudionika u prometu, tijekom vožnje koristio mobilni uređaj tako da vozilom nije upravljao s potrebnom pažnjom. 

Osnovano se sumnja da se uslijed toga propustio kretati sredinom obilježene prometne trake zbog čega je skupom vozila prešao na prometnu traku namijenjenu za zaustavljanje vozila u nuždi. Osumnjičeni 45-godišnjak je, osnovano se sumnja, prednjom desnom bočnom stranom teretnog vozila udario u stražnji lijevi bočni dio i lijevu bočnu stranu zaustavljenog osobnog automobila hrvatskih registarskih oznaka kojim je prethodno upravljao 67-godišnji hrvatski državljanin i u trenutku udara bio izvan vozila s njegove lijeve strane. 

Osnovano se sumnja da je pritom uzrokovao smrt 67-godišnjaka, kao i teške tjelesne ozljede 67-godišnje putnice koja je bila u osobnom vozilu u trenutku kada je vozilo odbačeno na metalnu odbojnu ogradu', priopćeno je iz ŽDO-a Karlovac.

Sudac istrage u cijelosti je prihvatio prijedlog Županijskog državnog odvjetništva u Karlovcu i 45-godišnjem osumnjičeniku odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Vaša reakcija na temu