Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com SLUČAJ KOJI JE ŠOKIRAO HRVATSKU: DORH se žalio na odluku suca o puštanju mladih silovatelja na slobodu

SLUČAJ KOJI JE ŠOKIRAO HRVATSKU: DORH se žalio na odluku suca o puštanju mladih silovatelja na slobodu

U više su navrata silovali 16-godišnju djevojku, snimali je i ucjenjivali

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru podnijelo je Županijskom sudu u Zadru žalbu protiv rješenja suca istrage kojim nije prihvaćen prijedlog državnog odvjetništva za određivanje istražnog zatvora protiv petorice osumnjičenika već su im određene mjere opreza, stoji na stranicama Državnog odvjetništva.

Riječ je o slučaju grupnog silovanja maloljetnice na zadarskom području koji je šokirao Hrvatsku. Posebno je šokantna bila odluka suca da počinitelje ovog gnjusnog zločina pusti da se brane sa slobode. 

Zadarska policija podnijela je kaznenu prijavu protiv sedam mladića (dvojica 19-godišnjaka, tri 18-godišnjaka te dvojica 17-godišnjaka) iz okolice Zadra zbog sumnje da su od kolovoza prošle do srpnja ove godine u više navrata grupno silovali 16-godišnju djevojku iz njihovog mjesta. Policija je petoricu mlađih punoljetnika privela prošlog petka, a nakon što su ispitani u Županijskom državnom odvjetništvu i kod suca istrage Županijskog suda u Zadru, svi su pušteni da se brane sa slobode. Mladići koje se sumnjiči za višestruko grupno silovanje žive u istom mjestu kao i silovana djevojka, a sudac im je odredio mjere zabrane prilaska i komunikacije sa žrtvom.

Iz Državnog odvjetništva su najavili da će se žaliti na odluku suca, a danas su objavili da su to i učinili.

Vaša reakcija na temu