Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DOZVOLA ZA SMALL MALL: Struka negoduje zbog vrlo fleksibilnog tumačenja prostorno - planske dokumentacije

DOZVOLA ZA SMALL MALL: Struka negoduje zbog vrlo fleksibilnog tumačenja prostorno - planske dokumentacije

I DAS zanima je li izmjena rastegnuta do krajnjih granica

Nakon godinu dana od početka radova na Small Mallu i prezentacije projekta vijećnicima, investitor je dobio izmjenu lokacijske dozvole. Projekt neće izgledati prema prvotnoj dozvoli, s apartmanima, ali je pitanje hoće li i onako kako je izneseno vijećnicima i stanarima.
Uz to, presedan je i da u dozvoli nema navedenih čestica, zato kako upozorava aktivist Mario Rovan, što su pojedine izbačene iz obuhvata, upravo zahvaljujući borbi stanara.

U komunikaciji s Društvom arhitekata Splita smo saznali da i njih zanima kako se ta dozvola mijenjala i je li izmjena ‘rastegnuta’ do krajnjih granica, jer su vrlo jasne propozicije urbanih pravila GUP-a, horizontalni i vertikalni gabariti se ne bi smjeli mijenjati osim načinom konkretno propisanim urbanim pravilima, bilo to nekom drago ili ne.

Unutar urbanih pravila za zadanu zonu, između ostalog, jasno piše:
'Ostale elemente - prostorne pokazatelje, uvjete za oblikovanje građevine i uređenje čestice, temeljiti na idejnom projektu koji je sastavni dio pravomoćne načelne dozvole za predmetnu građevinu. Omogućava se izmjena i dopuna projekta i ishođenje potrebne dozvole (ili izmjene i dopune) za preraspodjelu pojedinih namjena unutar građevine u skladu s namjenom određenom ovim Planom te za izvedbu dodatne podrumske i dodatne nadzemne etaže, sve uz zadovoljenje uvjeta iz posebnih uvjeta i suglasnosti u postupku ishođenja dozvole.'

Dakle, jasan je posljednji pasus koji kaže da se ne može mijenjati ništa, osim navedenog.

U Gradu, kako doznajemo, nisu najsretniji rješenjem, ali stoje iza potpisa Ronalda Reje. Drugi put upravo Rejo izdaje rješenje koje se smatra kontroverznim. Prvi put za West Gate, s tim da je tada gradonačelnik Ivica Puljak otvoreno zastupao suprotan stav. Ovaj put ne, ali sve je veće negodovanje unutar struke zbog vrlo fleksibilnog tumačenja prostorno-planske dokumentacije, posebno uzevši u obzir da je upravo takav 'modus operandi' doveo do notornih uhićenja u nadležnom upravnom odjelu Grada.

Vaša reakcija na temu