Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Investitori zloupotrebili dozvolu za ljetne radove na Mejama: 'Izdano im je rješenje o obustavi'

Investitori zloupotrebili dozvolu za ljetne radove na Mejama: 'Izdano im je rješenje o obustavi'

U splitskom kvartu je nastala pobuna zbog teške mehanizacije

Na Mejama je nastala pobuna zbog teške mehanizacije i građevinskih radova koji se odvijaju used sezone. Bijesna čitateljica nam je javila kako je više puta pokušala razgovarati s investitorima i na sve načine se trudila zaustaviti radove barem u sezoni, jer je, kaže, stanje neizdrživo. 

Bez obzira na to što je riječ o stambenoj zoni, na toj lokaciji su brojni apartmani čiji se gosti žale na nesnosnu buku građevinskih strojeva i na prašinu od iskopa koji se trenutačno tamo odvijaju. No još je važnije što osam investitora stambene građevine na Mejama uopće nema dozvolu za izvođenje takvih radova usred sezone. 

Na jednoj od posljednjih sjednica Gradskog vijeća izglasana je suglasnost za nastavak radova na parceli Pod Kosom, u periodu od 15. lipnja do 15. rujna. Međutim, investitori nisu dobili odobrenje za izvođenje prašnjavih, bučnih i grubih građevinskih radova. 

Po priloženom dinamičkom planu izvođenja radova, koji je dostavljen od strane investitora, izgradnja građevine u razdoblju iz točke 3. ovog Zaključka bila bi u fazi konstrukcijskih, elektroinstalacijskih, hidroinstalacijskih i izolacijskih radova i radova na vanjskoj stolariji - navedeno je u Službenom glasniku. 



Dakle, investitori imaju odobrenje izvoditi radove koje su najavili prema dinamičkom planu, a po priloženim fotografijama i videu kojeg smo dobili od naše čitateljice, jasno je da nisu ni blizu 'finih' elektroinstalacijskih ili izolacijskih radova. 

Iz Banovine su nam potvrdili da su investitori stambene građevine u prekršaju i kako im Gradsko vijeće nije izdalo dozvolu za izvođenje takvih radova. 

'Za gradilište na Mejama izdano je rješenje o obustavi radova i poslano na adrese svih investitora. Nakon zaprimanja rješenja o zabrani radova od strane investitora, komunalni redar će obaviti kontrolni očevid te postupati dalje po zatečenom stanju. Ako investitor ne postupi po zaprimljenom rješenju, izdat će mu se novčana kazna. Za fizičku osobu je novčana kazna 1327,23 eura, a za pravnu 3981,68 eura', najavili su iz Banovine. Bez obzira na to što su u prekršaju i što im nije dozvoljeno izvoditi takve radove, susjedi će se vjerojatno još načekati dok se zaustavi teška mehanizacija. Naime, svoj osmorici investitora se tek treba uručiti rješenje, a tek nakon toga, ako se ogluše, počet će ih se kažnjavati zbog nedozvoljenih radova u vrijeme turističke sezone.

Doduše, na rješenje o obustavi radova moguće je podnijeti žalbu, a u tom slučaju vještak može procijeniti obavljaju li se radovi sukladno gradskoj suglasnosti ili investitori izvode radove za koje nisu dobili dozvolu Gradskog vijeća.


Vaša reakcija na temu