Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot ZADAR Inspekcija zatvorila gradilište u prizemlju kuće Rašica uz Poljanu pape Ivana Pavla II

ZADAR Inspekcija zatvorila gradilište u prizemlju kuće Rašica uz Poljanu pape Ivana Pavla II

Ignorirali upozorenje konzervatora

Građevinska inspekcija je po prijavi stanara jučer izašla na očevid gradilišta u prizemlju zadarske zgrade, poznate kao kuća Rašica uz Poljanu papa Ivana Pavla II te su  zatvorili gradilište, javlja 057 Info.

Iako je zgrada koju je projektirao Božidar Rašića pod zaštitom konzervatora, oni su kako doznajemo, također po prijavi stanara, u obilasku gradilišta upotrijebili samo instrument upozorenja, navedeno je u odgovoru kojeg smo dobili prošlog četvrtka iz Ministarstva kulture.

Međutim, investitori su ih ignorirali.

Građevinska inspekcija Državnog inspektorata obavila je inspekcijski očevid na lokaciji. Nadzorom je utvrđeno da investitor izvodi radove bez prijave početka građenja i bez glavnog projekta, čime je utvrđena povreda odredbe članka 128. stavak 2. Zakona o gradnji. S obzirom na navedeno, naređena je mjera obustave građenja zatvaranjem gradilišta posebnim službenim znakom te je pokrenut upravni i prekršajni postupak, informacija je koju smo dobili preko Državnog inspektorata iz zadarske ispostave.

Vaša reakcija na temu