Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
'Brdska čudovišta' ponovno se okupljaju u Skradinu

'Brdska čudovišta' ponovno se okupljaju u Skradinu

Ovaj vikend održava se četvrto izdanje memorijalne utrke BONGO

Auto Klub Mihovil iz Šibenika u suradnji s platformom HillClimb Monsters već četvrtu godinu za redom organizira utrku u Skradinu pod nazivom 'HillClimb Monsters 4. BONGO'. Najveći show ovakvih automobila na brdskim stazama u Europi na rasporedu je 19. i 20. listopada.

Utrka se održava u čast mađarskog kolege i vozača Istvána Kavecza Bonga. S obzirom na ograničen broj vozača, kako bi se oni najbolji okušali na stazi u Skradinu, prijave su zatvorene s dosad najvećom brojkom od 73 vozača. Pravilo je da se ne može prijaviti auto koje ima manje od 250, a najviše do 1300 konjskih snaga te se vozači dijele u sedam kategorija.

Skradinske staze postale su popularne unazad nekoliko godina te okupljanju brojne velikane automoto sporta. Poznato je da će se na ovogodišnjoj utrci natjecati odnedavni aktualni prvak Europe u brdskim utrkama Matija Jurišić. Uz njega, na skradinskoj stazi okušat će se još nekoliko europskih prvaka poput Nike Pulića, Tomislava Muhvića, Vasilija Jakšića iz Crne Gore, Laszlo Szasza iz Mađarske, Felixa Pailera iz Austrije te ponajbolji vozači iz Slovenije, Italije, Švicarske, Češke, Poljske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Bugarske i Kosova. Vozači imaju još jedan zadatak, a to je skinuti rekord staze postavljen na utrci u svibnju, Austrijanca Karla Schaglera u vremenu 1:32,44.

Prijem vozača održavat će se u petak od 15 sati, kao i tehnički pregled vozila. Na rasporedu su tri treninga koja će startati u subotu od 10 sati te čak tri utrke u nedjelju koje počinju nakon svečanog otvorenja u 10 sati. Navijače, naravno kao i svake godine, očekujemo u što većem broju uz stazu.

Auto Klub Mihovil iz Šibenika, uz ovu već popularnu utrku među vozačima, organizira i 'Nagrade grada Skradina' koje su se u svibnju održale 18. put. Skradinske utrke također nose popularan naziv 'Trke priko Krke'. Klub je već četiri godine u nizu osvojio nagradu Hrvatskog auto i karting saveza za najbolju organizaciju, s tim da je 2022. godine klubu dodijeljena Zlatna plaketa za tri uzastopne godine najbolje organiziranih brdskih utrka (2020., 2021. i 2022.).

Vaša reakcija na temu