Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
20. Biciklijada u Jelsi

20. Biciklijada u Jelsi

Humanitarnog je karaktera

U subotu, 12. listopada u 10.30 sati u Jelsi na Hvaru, ispred zgrade Općine, održa će se tradicionalna i jubilarna, 20. Biciklijada koju priređuje Rotary club Hvar.

- Biciklijada je koncipirana na sloganu 'Važno je sudjelovati' te nema natjecateljski karakter. Cilj Biciklijade je razvijanje druženja učenika, studenata, roditelja te turista sa otoka Hvara a ove godine vjerojatno i sudionika iz Bola na Braču kao i razvijanje kulture upotrebe bicikla na otoku kao prijevoznog sredstva koje ne zagađuje zrak našega otoka.

Svrha je dobrotvorna - pribavljanje financijskih sredstava od sudionika Biciklijade i donatora/sponzora za financiranje učenika i studenata u školskoj 2024./2025. godini. Lani su prikupljena rekordna sredstva za financiranje čak 9 učenika/studenata slabijeg imovinskog stanja - poručuju organizatori.

Duljina staze je cca 14 km i prolazi kroz prekrasan krajolik pod zaštitom UNESCO-a - Starogradsko polje i srednje je teška staza.

Prijavom na Biciklijadi, što stoji 15 eura, sudionik dobiva majicu sa logom.

Kupnom lutrijskog listića za pet eura ostvarujete i pravo na prigodnu zakusku - mesni rižot.

Nakon održane Biciklijade na trgu u centru Jelse  priređuje se natjecanje 'Tko sporije' gdje se natječe po 3 učenika škola sa Hvara te najbolji natjecatelj dobiva jednodnevni izlet za čitav razred u vrijednosti 500,00 eura.

Atrakcija ove Biciklijade su i njemački Trial biciklisti - profesionalci koji će pokazati svoja vrhunska umijeća vožnje biciklom u ekstremnim uvjetima staza i njihove trikove.

Uz lutriju za koju su osigurane vrijedne nagrade (bicikl u vrijednosti 1.800 eura, iPhon i PlayStarion 5 te niz drugih vrijednih i korisnih nagrada) osigurana je zabava na trgu u Jelsi uz muziku.

Subota, 12.10.2024.

8.30 polazak biciklista (poseban autobus i kamion) iz Hvara - Dolac

9.00 polazak biciklista (poseban autobus i kamion) iz Starog Grada - autobusna postaja Močica

9.00 registracija biciklista na u Jelsi - Pjaca Jelsa
- prodaja T-majica i lutrije

10.30 Start (svi biciklisti u jednoj grupi) - Riva Jelsa
- nastup najmlađih biciklista

11.15 Cilj ispred zgrade Općine - Riva Jelsa
- nastup Trial biciklista - Pjaca Jelsa

12.15 prigodna zakuska za sve sudionike biciklijade - Pjaca Jelsa
- natjecanje u disciplini 'Tko sporije'

- objava rezultata natječaja za stipendije 2024/25

- izvlačenje prigodne lutrije

14.00 odlazak kamiona i autobusa za Stari Grad i Hvar - parkiralište

Donatori svoje novčane priloge mogu doznačiti na poseban žiro-račun Rotary kluba Hvar,
IBAN: HR5024070001500024225, uz naznaku 'za biciklijadu 2024', koji je otvoren kod OTP banke
Split (BIC: OTPVHR2X) isključivo za ovu akciju. Darovi u naravi (za lutriju) mogu se uručiti osobno aktivistima. Kontakt osoba: Ivo Tomić, mob: 091 510 88 33.

Vaša reakcija na temu