Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
93. Mrdujska regata centralni je događaj ovogodišnjeg Splitskog festivala jedrenja

93. Mrdujska regata centralni je događaj ovogodišnjeg Splitskog festivala jedrenja

Mjesec dana sportskih i zabavnih događaja ove godine u znaku 100 godina organiziranog jedrenja u Hrvatskoj!

Split će od 21. rujna do 20. listopada 2024. godine biti domaćin Splitskog festivala jedrenja 2024., jedinstvene manifestacije koje objedinjuje najprestižnije i najpopularnije regate na području Splita i Dalmacije. Ovogodišnji festival ima posebnu draž jer se održava u znaku obilježavanja 100 godina organiziranog jedrenja u Splitu i Dalmaciji, s posebnim naglaskom na stotu godišnjicu Jedriličarskog kluba Labud.

Središnji događaj ovogodišnjeg festivala bit će 93. Mrdujska regata, jedan od najvažnijih i najdugovječnijih jedriličarskih događaja na Jadranu, koja se održava 5. listopada 2024. uz bogat cjelodnevni zabavni program, nagrade i natjecanja, od limene glazbe, morske marende, do koncerta Promaya banda, trenutačne Splitske glazbene senzacije koja privlači svojom energijom i jedinstvenim stilom i na kraju Kazetofon party by DJ Vangel.

Jedrenje ima neodvojivu ulogu u hrvatskom društvu i turizmu, simbolizirajući duboku povezanost s morem i pomorskom tradicijom. S više od 1000 otoka i obalom dugom 1777 kilometara, Hrvatska pruža idealne uvjete. Danas, jedrenje ne samo da pruža užitak ljubiteljima mora, već doprinosi i očuvanju kulturnog identiteta i gospodarskog razvitka, uz promicanje ekološke svijesti i održivog turizma. Splitski festival jedrenja osigurava da Split nastavi svoju stoljetnu tradiciju njegova središta.

Splitski festival jedrenja počinje 21. rujna Bobovišće Labud Classic regatom, a završava jubilarnom 80. Viškom regatom, najznačajnijom regatom na hrvatskoj strani Jadrana koja ujedno predstavlja i vrhunac jedriličarskog kalendara u Hrvatskoj.

Regate i datumi:

- Boboviška Labud Classic: 21.-22. rujna

- Mala Mrduja - Mrduja Optimist Cup: 27.-29. rujna

- 93. Mrdujska regata: 5. listopada

- 80. Viška regata: 18.-20. listopada

Osim sportskih draži, Splitski festival jedrenja nudi svim sudionicima, ali i gostima Splita i Dalmacije pregršt zabavnih programa, kulinarskih doživljaja kao i nagrada i natjecanja. Ove godine, tako se, ponovo dodjeljuje među jedriličarima popularna 'Nagrada po srići', a ove godine je to vanbrodski motor.

'Prijave za sve regate su otvorene na web stranicama jklabud.hr, a ovim putem posebno pozivamo jedriličare koji žele svoju posadu obući u jubilarne 100 godina jedrenja, majice 93. Mrduje i na leđima imati natpis s imenom broda, da to mogu osigurati uplatom startnine do 22. 9. te dodatnom uplatom donacije. Pridružite nam se u stvaranju nezaboravnih trenutaka, povezivanju s drugima i slavlju strasti prema jedrenju', poručuju iz JK Labud.

Vaša reakcija na temu