Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
HMNK Vrgorac proslavio 25 godina postojanja uz spektakularan oproštaj kapetana

HMNK Vrgorac proslavio 25 godina postojanja uz spektakularan oproštaj kapetana

Duško Martinac se nakn 21 godine oprostio od aktivnog igranja

HMNK Vrgorac spektakularno je proslavio 25. rođendan, uz brojne navijače i prijatelje kluba, koji su ispunili Dom sportova Davor Jović. Program koji je trajao cijelo popodne ispunio je dan emocijama, zajedništvom i ponosom zbog dugogodišnjeg uspjeha kluba.

Glavna zvijezda večeri bio je dugogodišnji kapetan Duško Martinac, koji se nakon 21 godine oprostio od aktivnog igranja. Popularni Dule, legenda kluba i hrvatskog futsala, odjenuo je nebesko plavi dres posljednji put, a cijela dvorana ustala je na noge kako bi mu odala počast za karijeru ispunjenu posvećenošću i uspjesima. Sa 441 odigranom utakmicom i 326 postignutih golova, Martinac je obilježio gotovo cijelu povijest HMNK Vrgorac, a za hrvatsku reprezentaciju upisao je 28 nastupa i postigao dva pogotka.

Kroz karijeru, Duško je igrao u tri finala prvenstva Hrvatske i dva finala Kupa Hrvatske, a tri puta zaredom bio je najbolji strijelac lige. Godine 2019. dobio je prestižni HUNS-ov trofej Nogometaš, kada su ga igrači i treneri HMNL-a izabrali za najboljeg igrača lige. Nakon što se oprostio od igračke karijere, Duško Martinac preuzeo je novu ulogu u klubu - postao je trener momčadi, spreman voditi ekipu kroz nove izazove i dalje graditi uspjeh HMNK Vrgorac.

Proslava je posvećena ne samo uspjesima kluba, nego i njegovim vjernim navijačima - Kamenjarima, koji su svih godina bili istinska snaga i podrška momčadi. Nema igrača ili momčadi koji nisu barem jednom spomenuli uzavrelu atmosferu vrgoračkog Doma sportova u nekoj od povijesnih utakmica. Uz puno emocija i zajedništvo između kluba, igrača i navijača, HMNK Vrgorac s ponosom se okreće budućnosti, spreman za nova poglavlja i pobjede.

Vaša reakcija na temu