Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
JUDO Oberan, Klačar i Cvjetko u borni za broncu!

JUDO Oberan, Klačar i Cvjetko u borni za broncu!

Hrvatska ima čak tri predstavnika u finalnom bloku

Nakon što je Ana Viktorija Puljiz prvog dana IJF Grand Prixa u Zagrebu osvojila srebrnu medalju, Hrvatska drugi dana natjecanja ima čak tri predstavnika u finalnom bloku. Lara Cvjetko (JK Solin - 70 kg), Iva Oberan (JK Župa Dubrovačka -63 kg) i Robert Klačar (JK Istarski borac - Pula) došli su do borbe za brončanu medalju u zagrebačkoj Areni.

Cvjetko, 23-godišnja Zagrepčanka s adresom u Solinu treću godinu zaredom borit će se u finalnom bloku, ovog puta u borbi za brončanu medalju za razliku od prošle godine kada je slavila u finalu protiv Barbare Matić. U borbi za broncu susrest će se protiv Kaillany Cardoso (BRA). Kao prva nositeljica turnira kategorije -70 kg u prvom kolu bila je slobodna, a u preliminarnom djelu natjecanja savladala je Lucie Jarrot (FRA) i Kaju Schuster (SLO), dok je poražena u polufinalu protiv Izraelke Maye Kogan (ISR).

Robert Klačar jedini je muški predstavnik u finalnom bloku, 24-godišnji natjecatelj iz Pule borbu za broncu ima protiv Gruzijca Bachane Bolkvadeza. Kategorija -73 kg broji sveukupno 35 natjecatelja, a Klačar je u kvalifikacijskim borbama upisao tri pobjede i poraz. Bolji je bio od Michaela Marcelina (BRA), Antona Shuhalieieva (ESP) i Wiktora Mrowczynskija (POL). U četvrtfinalu je poražen protiv Azerbajdžanca Ibrahima Aliyeva.

Dubrovkinja Oberan u borbi za broncu kategorije -63 kg ima protivnicu iz Izraela Inbal Shemesh. Baš kao i Cvjetko, 24-godišnja Oberan nositeljica je kategorije pa joj je taj isti status donio prvo slobodno kolo u kategoriji. U drugom kolu pobijedila je Brigittu Varga (HUN) te nastavila u istom ritmu u četvrtfinalu protiv Francuskinje Gaetane Deberdt. Polufinale gubi protiv Kirari Yamaguchi (JPN).

Finalni blok na rasporedu je u 17.00 sati, a ulaz je slobodan.

Vaša reakcija na temu