Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Kokkinakis i jako jugo jači od Duje Ajdukovića

Kokkinakis i jako jugo jači od Duje Ajdukovića

Nije to bilo ono što očekujem, ali idem dalje - kazao je Ajduković

S jednom pobjedom u tri meča Duje Ajduković oprostio se od ovogodišnjeg Split Opena nakon što je izgubio od Thanasija Kokkinakisa.

Nakon što je prošlog tjedna na Firulama ispao u drugom kolu, ovaj je put Ajduković zaustavljen odmah na startu. Bolji je od njega sa 6:4, 5:7, 6:3 bio bolji Australac Thanasi Kokkinakis koji se bolje snašao po jakom jugu. 

Splitski tenisač nadoknadio je 'break' zaostatka u drugom setu (2:1) i odveo meč u odlučujuću dionicu u kojoj je napravio previše neprisiljenih pogrešaka. Praktički je darovao Kokkinakisu dvostruki 'break' 4:1. Unatoč velikom zaostatku, Duje se nije predavao i vratio je jedan izgubljeni servis, onda kod 3:5 na svom početnom udarcu spasio tri meč-lopte, ali ne i četvrtu.

Evo što je naš predstavnik rekao poslije meča:

- Igrao sam OK. Glupo sam izgubio servis nakon 'breaka' u prvom setu, a on je servirao jako dobro kad god je bilo važno. Pritisak na mom servisu bio je velik. Vjetar je puhao na sve strane, bilo je slično kao lani u polufinalu. Nije bilo ugodno za igrati. U trećem setu ušao sam u greške, vjetar je pojačao, a Kokkinakis je odigrao pametnije.

Dvadesetogodišnji Splićanin očekivao je više od dvaju splitskih Challengera, no s obzirom na to da je nedavno prebolio Covid-19, tek je na putu povratka na staru formu.

- Nije to bilo ono što očekujem, ali idem dalje. Ova dva tjedna ipak će mi pomoći uhvatiti ritam i kondiciju. Ide na bolje - optimistično je zaključio Duje Ajduković.

Vaša reakcija na temu