Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Mia Nekić osvojila srebro u bacanju diska na Svjetskom prvenstvu u atletici

Mia Nekić osvojila srebro u bacanju diska na Svjetskom prvenstvu u atletici

Radi se o najmlađoj sportašici oštećenog sluha

Mia Nekić, članica ASK Split i članica Splitskog sportskog saveza gluhih, najmlađa sportašica oštećenog sluha, osvojila je 2. mjesto u kategoriji bacanja diska na Svjetskom prvenstvu u atletici održanog u Taipeiju, Tajvan od 18. do 23. srpnja. Prvu medalju, srebrnu u bacanju diska, osvojila je Mia Nekić, koja je u svom debitantskom nastupu na Svjetskom prvenstvu postigla osobni rekord bacivši 44,05 metara u prvoj seriji. Nitko ju nije uspio prestići do kraja natjecanja, a zlato je hicem u prvoj seriji osvojila Matuškova iz Češke.

Također je osvojila 5.mjesto u bacanju koplja.

'Iako je ovo moje prvo seniorsko svjetsko prvenstvo za gluhe i iako su uvjeti drugačiji od onih na koje sam navikla, dala sam sve od sebe. Mislim da još uvijek imam puno potencijala koji ću moći pokazati na Olimpijskim igrama gluhih u Tokiju', rekla je Mia Nekić nakon osvojenog srebra.

Mia je svoje prvo seniorsko natjecanje imala prošle godine kada je na Europskom prvenstvu osvojila 4. mjesto u bacanju diska i 5. mjesto u bacanju kugle.

S obzirom na mlade godine i punoj sportskoj formi Mia ima potencijala da se razvije u vrhunsku sportašicu oštećena sluha uz podršku Splitskog sportskog saveza gluhih i Hrvatskog sportskog saveza gluhih.

Vaša reakcija na temu