Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Matko Begović Predstojeći Apfel Arena Makarska Half Marathon imat će rekordan broj sudionika, stižu s čak pet kontinenata

Predstojeći Apfel Arena Makarska Half Marathon imat će rekordan broj sudionika, stižu s čak pet kontinenata

Staza je promijenjena

Rekordan broj sudionika očekuje se na trećem izdanju Apfel Arena Makarska Half Marathona. Do njega nas dijeli točno 40 dana! 

Do sada su prijavljeni sudionici iz čak 23 zemlje, odnosno s čak pet kontinenata. Ove godine Makarska, Tučepi i Podgora ugostit će trkačice i trkače iz svih krajeva svijeta, uključujući Argentinu, Australiju, Austriju, Bosnu i Hercegovinu, Cipar, Crnu Goru, Češku, Englesku, Francusku, Irsku, Indiju, Italiju, Mađarsku, Nizozemsku, Njemačku, Novi Zeland, Poljsku, Rusiju, Slovačku, Sloveniju, Švedsku, Sjedinjene Američke Države, te, naravno, Hrvatsku.

Prijave su još uvijek otvorene na službenoj stranici. Očekuje se, stoga, da će ovaj već impresivan popis zemalja sudionica dodatno rasti.

Ove godine organizatori su pripremili posebno iznenađenje za sve sudionike - polumaratonska staza i staza utrke građana na pet kilometara doživjele su značajne promjene, osmišljene kako bi utrke bile još atraktivnije i uzbudljivije. Start obje utrke sada je smješten na makarskoj rivi, pružajući trkačima jedinstveno iskustvo s pogledom na more, dok je cilj ispred Apfel Arene. Ove izmjene omogućuju im da prolaze kroz najljepše dijelove Makarske te Tučepi i Podgore, uz značajniju podršku publike i dinamičniju stazu koja dodatno pojačava sportski doživljaj.

Program tradicionalno već započinje u subotu, 26. listopada, dječjim utrkama koje će se održati ispred Apfel Arene (i koje su potpuno besplatne za sve sudionike kojima je organizator pripremio i brojne poklone) te popularnom utrkom građana na pet kilometara. Središnji događaj, polumaraton (uz štafetni polumaraton), planiran je 27. listopada.

Važno je naglasiti kako ovogodišnja manifestacija nosi i snažnu humanitarnu poruku. Dio sredstava od svake uplaćene kotizacije Apfel Arena donirat će Udruzi za osobe s invaliditetom 'Sunce' iz Makarske. Tako će sudionici, osim što će se okušati u jednoj od najatraktivnijih utrka na Jadranu, pružiti pomoć onima kojima je to najpotrebnije.

'Apfel Arena Makarska Half Marathon i u svojem trećem izdanju, nakon što su prva dva okupila ukupno više od 2000 sudionika, može se s ponosom najaviti kao iznimno atraktivna sportsko-turistička manifestacija. Ovaj događaj ne samo da privlači sve veći broj trkača iz cijelog svijeta, nego također promovira ljepote Makarske rivijere kao idealne destinacije za aktivni turizam. Kombinacija vrhunskih sportskih sadržaja, spektakularnih pejzaža te tople podrške lokalne zajednice čini Apfel Arena Makarska Half Marathon jednim od najzanimljivijih događaja.

Osim samih utrka, posebnu vrijednost manifestaciji daje i njezina humanitarna dimenzija. Donacija dijela prihoda od kotizacija Udruzi za osobe s invaliditetom 'Sunce+ iz Makarske dodatno ističe solidarnost i povezanost sporta s lokalnom zajednicom. Utrka tako ne samo da okuplja sportaše/rekreativce, već i podiže svijest o važnosti uključivanja i pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

Svi sudionici mogu očekivati nezaboravno iskustvo trčanja kroz prirodne ljepote te priliku za druženje s trkačima iz različitih dijelova svijeta. Za one kojima je 21 kilometar prevelik izazov, tu je i štafetni polumaraton. Ekipa može imati tri člana, a svaki član štafete trebao bi istrčati ili prohodati sedam kilometara. Ako je nekome i to malo zahtjevniji zadatak, ostaje opcija trčanja ili šetnje u okviru utrke građana na pet kilometra. 

 U svakom slučaju, bez obzira na koju se utrku odlučite, dio vaše startnine Apfel Arena donirat će udruzi Sunce', poručuju organizatori. 

Vaša reakcija na temu