Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay U Singapuru se nastavila dominacija McLarena, Norris još malo smanjio zaostatak za Verstappenom

U Singapuru se nastavila dominacija McLarena, Norris još malo smanjio zaostatak za Verstappenom

Šest utrka do kraja razlika iznosi 52 boda

Nitko u Singapuru nije bio do koljena Landu Norrisu. Prvo mjesto u kvalifikacijama, prvo mjesto u trci. Zamalo je bio i bod za najbrži krug, ali njega je u finišu odnio Daniel Ricciardo, vozač Red Bullove sestrinske momčadi, kojem je ova utrka, čini se, bila konačni oproštaj s Formulom 1. Australac je tako odvozio za šampiona Maxa Verstappena koji je trku počeo i završio na drugom mjestu, i to sa značajnim zaostatkom za Norrisom, kojem je ovo treća pobjeda sezone i karijere. Red Bull se nije mogao nositi s brzinom McLarena. Do trećine trke Norris je već vodio 15 sekundi, a prednost je kasnije još povećao.

Na treće mjesto probio se drugi McLaren Oscara Piastrija ispred kojeg su na startu bila oba Mercedesa. Bolje plasirani Lewis Hamilton rano je napravio izmjenu guma, prilično se mučio s bolidom pa je George Russell na koncu stigao do četvrtog mjesta dok se iz pozadine ispred Hamiltona probio Charles Leclerc. Oba Ferrarija podbacila su u kvalifikacijama te su startali kao posljednji bolidi koji su probili u treći krug s devetog i desetog mjesta. Carlos Sainz prošao je ciljem sedmi, osmi je bio stari rutiner Fernando Alonso. Nico Hulkenberg osvojio je dva vrijedna boda za Haas, a posljednji bod dohvatio je drugi vozač Red Bulla Sergio Perez. Meksikanac je ponovno imao debakl u kvalifikacijama te je startao tek s 13. mjesta.

Nastavljena je tako dominacija McLarena koji u posljednjih šest trka ima četiri pobjede s oba vozača. Slijedi pauza od četiri tjedna, a potom slijedi furiozni završetak. Dva puta po tri trke u dva tjedna. U Austinu se vozi i sprint što daje Norrisu priliku da dodatno smanji zaostatak za Verstappenom koji sada iznosi 52 boda.

Vaša reakcija na temu