Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
20. Bučijada: Za zabavni program zaduženi Jole, Jelena Rozga i Tony Cetinski

20. Bučijada: Za zabavni program zaduženi Jole, Jelena Rozga i Tony Cetinski

Proslava tradicije, gastronomije i zabave u Ivanić-Gradu

Jubilarna 20. Bučijada ponovno donosi bogat program za sve generacije, sa više od 170 izlagača, brojnim kulturnim, zabavnim i edukativnim sadržajima, te bogatom gastronomskom ponudom. 


Manifestacija koja se održava od 2004. godine, iz godine u godinu privlači sve veći broj posjetitelja, zahvaljujući raznovrsnosti ponude i kvaliteti proizvoda. Ove godine, Bučijada nudi atraktivan program za odrasle, djecu, obitelji i ljubitelje dobre hrane, kulture i zabave u razdoblju od 4. do 6. listopada.


Glavni događaji Bučijade odvijat će se na Trgu Vladimira Nazora i okolnim ulicama, gdje će posjetitelji moći uživati u najvećem hrvatskom prodajnom sajmu bučinog ulja, buča i drugih poljoprivrednih proizvoda. Poseban naglasak stavljen je na bučino ulje proizvođača iz cijele Hrvatske, te na razne specijalitete poput piva od buče, bučnica, pralina punjenih bučom, i drugih delicija.


Glazbeni program započinje svečanim otvorenjem u petak, 4. listopada u 17 sati, uz prigodni dokumentarni film povodom 20 godina Bučijade. Glazbeni izvođači uključuju Jelenu Rozgu, Jolu, Tonyja Cetinskog, te tamburaški orkestar HRT-a i DJ nastupe. Subota i nedjelja donose bogat folklorni program, jazz koncerte i zabavu za sve ukuse.


Pored glazbenih nastupa, u Gradskoj vijećnici bit će organizirane projekcije video mappinga pod nazivom 'Putovanje kroz prošlost grada', dok će u Domu kulture biti održan znanstveno-stručni skup o bučinom ulju. Za one koji žele dodatne aktivnosti, tu su i biciklijada, izložba gljiva i mogućnost posjete Posavskom kukuruznom labirintu nedaleko od grada.


U subotu će se u 13 sati održati znanstveno-stručni skup 'Bučino ulje od polja do stola' na kojoj će se iznijeti rezultati kvalitete bučinog ulja od sedam različitih sorti uzgajanih na poljima OPG-a Bakran. Raspravljat će se uzgoju i proizvodnji ulja, te o njegovim benefitima za zdravlje. 


Mala Bučijada nudi bogat i raznolik program za najmlađe, koji će se održavati u Sportskom parku Zelenjak. U subotu i nedjelju, djeca i obitelji mogu uživati u brojnim radionicama, igraonicama i natjecanjima.

Glavni događaji za djecu uključuju:

- Kazališne predstave, mađioničarske nastupe i koncert dječjih zborova

- Natjecanje u jedenju kremšnita od buče, za juniore i seniore

- Karaoke show roditelja i djece, te razne nagradne igre

- Festival igračaka i disco za djecu

- I još mnogo, mnogo toga…

Cjelodnevni program bit će upotpunjen zabavnim parkom, vatrogasnim igraonicama, kreativnim radionicama i sportskim sadržajima. Posebno atraktivna će biti natjecanja kao što su utrka drvenih konjića, skakanje u vrećama, te interaktivna radionica pod nazivom 'Selo buča'.


Oslastite nepca raznim jelima od buče – od juhe, rižota, bučnice sve do kremšnita s bučom. Posjetite izložbu gljiva ili sudjelujte na biciklijadi. Jubilarna Bučijada prepuna je događanja u kojima će svatko pronaći nešto za sebe. 


Posjetitelji Bučijade mogu doći Bučko-Expressom ili vlastitim automobilom, uz osigurane besplatne parking prostore diljem grada.


Više informacija o programu i kartama za Bučko-Express možete pronaći na službenim stranicama manifestacije.

Facebook

Instagram


Vaša reakcija na temu