Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
AKTUALNI PRVAK HRVATSKE U NOVOM RUHU: 'Spremni smo za velike stvari'

AKTUALNI PRVAK HRVATSKE U NOVOM RUHU: 'Spremni smo za velike stvari'

'Realni cilj u Ligi prvaka je da uđemo među osam najboljih'

Aktualni prvaci Hrvatske, vaterpolisti Jadrana u subotu otvaraju novu sezonu. Pred 'jadranašima' je igranje na četiri fronta: Liga prvaka, regionalna liga, hrvatsko prvenstvo te kup. Uz to, u listopadu ih čeka ogled superkupa protiv Juga. U odnosu na prošlu sezonu redove Jadrana napustili su Ivan Marcelić, Mate Anić, Matias Biljaka, Konstantin Kharkov, Luka Bukić, Josip Vrlić i Đuro Radović. Među novim imenima ističe se dolazak Marka Bijača, jednog od najboljih svjetskih vratara današnjice. 

- Sedam igrača je otišlo. O njihovoj kvaliteti govori u koje su klubove otišli. No, to ne umanjuje naše ambicije. Novi igrači koje smo doveli već su bili tu. Marin Tomasović, Ivan Domagoj Zović...Marko Bijač je doveden iz Olympiakosa, o njemu ne treba trošiti riječi. Dušan Baničević je stigao iz Spandaua, bivši crnogorski reprezentativac, a Ferdinand Bušelić vraćen je iz Mornara - rekao je trener Jadrana Jure Marelja, a na pitanje je li se moglo dovesti još kojeg igrača odgovara: 

- Nije bilo potrebe prekrcavati igračima. Strateška odluka kluba da pokušamo iz vlastitog pogona razviti igrače. Sve je bilo u suradnji sa sportskim direktorom i upravom. Sva pojačanja su bila ciljana. 

Koji su ciljevi u Ligi prvaka?

- Realni cilj bi bio da uđemo među osam. Mislim da u Splitu možemo svakog pobijediti. 

Koliko će igra biti drukčija u odnosu na prošlu sezonu?

- Radimo dosta na tome. Izgubili smo centarsku poziciju koja je bila dominantna. Vrlić nam je davao dubinu u napadu. Morat ćemo dignuti dinamiku igru i protok lopte. 

Je li u vaterpolu raspored prekrcan?

- Ostali su neki 'repovi' od ranije. Zgusnuo se raspored. Normalno da to nije zdravo. Dio igrača odigrao je sedam finala. Nadam se da se takve situacije neće ponavljati - zaključio je Marelja.

Kapetan Jerko Marinić Kragić raduje se novim izazovima.

- Ima novih lica, drago mi je da je došao Marko Bijač. Cilj nam je pobijediti u svakoj utakmici. Hoće li tako biti teško mi je reći, ali ići ćemo u tom smjeru. Svi igrači koji su došli su kvalitetni. Morat ćemo promijeniti stil igre, prilagoditi se. Znamo što nas čeka i što se od nas očekuje. 

Neće biti lako obraniti titulu prvaka Hrvatske, zar ne?

- Nikad nije lako, ali već smo pokazali da možemo. Vjerujem da ćemo biti pravi. Imamo dobar mentalitet, tako moramo ući u sezonu. Da bi se borili za trofeje moramo biti pravi.

Najveće pojačanje ovog ljeta je ono među vratnicama. Marko Bijač, reprezentativna jedinica trebao bi biti velika snaga 'jadranaša'.

- Drago mi je da sam se vratio gdje sam počeo prvoligaške ozbiljne korake prije 13-14 godina u Mornaru. Puno toga se otad promijenilo. Jadran je puno bolji nego tada. Tu je puno mojih prijatelja. U protekla dva tjedna na treninzima i u klubu vidio sam da je ovo ekipa koja može napraviti velike stvari. Moramo biti strpljivi, važno je da idemo u istom smjeru. 

Kako i zašto si odabrao Jadran?

- Bio sam šest godina izvan Hrvatske. Prošao sam dosta toga. Imao sam želju vratiti se. Jadran je bio više nego korektan. Vrlo brzo smo se dogovorili. Proteklih godina Jadran je stekao visoku reputaciju. Nisam imao neke dileme. 

Čeka te i rad s Rencom Posinkovićem koji je i u reprezentaciji...

- S Rencom sam proteklih par godina surađivao u reprezentaciji, a radili smo i kada sam bio u Mornaru prije puno godina. 

Kako gledaš na konkurenciju u hrvatskom prvenstvu?

- Bit će jako teško. Jug je zadržao većinu ekipe, znate svi koga je dovela Mladost.

Važan adut splitske momčadi u novoj sezoni bit će Loren Fatović.

- Reprezentacija je iza nas. Nadam se da mogu nastaviti s tim igrama. I ovdje imam vrhunske suigrače, ali je bitan rezultat ekipe. Sviđa mi se kakva je ekipa. Momci koji su se vratili tu su iz Splita. Više im je klub prirastao srcu nego onima koji su tu bili prošle sezone. 

Je li to znači da nije bilo kemije među vama prošle sezone?

- Ne želim reći to, ali drugačije je kada igraš doma, kada igraš za svoj klub. Tomasović i Zović nisu novi. Sigurno će nam biti lakše.

Kakav će biti novi Jadran?

- To ćemo tek vidjeti. Teško mi je to reći u ovom trenutku.

Trebat će vam sigurno i podrška s tribina?

- Mislim da ne bi trebao biti problem napuniti tribine s 500 ljudi. To prošle sezone nije često bio slučaj. Trebamo poraditi na tome, ljudi ovdje vole sport. 

U Ligi prvaka ove sezone nema moćnog Pro Recca. Otvara li to šansu klubovima iz drugog plana da se uključe u borbu za najveće stvari? 

- Svaka utakmica u Ligi prvaka bit će nam jako teška. Prvu utakmicu igramo s Radničkim, to će dosta toga usmjeriti. Moramo se za nju maksimalno pripremiti. Siguran sam da svima možemo pružiti dobar otpor - zaključio je Fatović. 

Vaša reakcija na temu