Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Austrija svladala Poljsku u Berlinu

Austrija svladala Poljsku u Berlinu

Sjajno drugo poluvrijeme momčadi Ralfa Rangnicka

U trećoj utakmici skupine D, Austrija je u Berlinu svladala Poljsku 3:1.

Prvi pogodak na utakmici postigli su Austrijanci već u 9. minuti. Phillipp Mwene precizno je ubacio s lijeve strane na glavu braniča Gernota Traunera, koji je spretno pogodio za vodstvo svoje momčadi. 

U 30. minuti Poljska je stigla do izjednačenja pogotkom Krzysztofa Piateka

Austrija je zasluženo sredinom drugog poluvremena obnovila svoju prednost pogotkom Christopha Baumgartnera. Veznjak RB Leipziga stvorio si je prostor na vrhu šesnaesterca, a zatim preciznim udarcem svladao Wojciecha Szczesnyja

U 78. minuti susreta Marcel Sabitzer izašao je sam pred Szczesnyja, gurnuo loptu pored njega, ali poljski čuvar mreže ga je srušio i tako skrivio kazneni udarac. Odgovornost je preuzeo Marko Arnautović te pogodio za potvrdu austrijske pobjede. 

Momčad trenera Ralfa Rangnicka je tako nakon druge sjajne predstave na turniru stigla do prvih bodova. U sljedećem kolu grupne faze, ujedno i posljednjem, snage će odmjeriti s Nizozemskom, a to će zasigurno biti izrazito zanimljiv sraz. S druge strane, Poljska se nalazi u velikom problemu. Još uvijek nemaju niti jedan bod, a u posljednjoj utakmici igraju protiv favorita cjelokupnog turnira, Francuske. 

Standings provided by Sofascore
Vaša reakcija na temu